Najviac nominácií na televízne ceny BAFTA má historický seriál The Crown

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 14:00 • 2 min
Najviac nominácií na televízne ceny BAFTA má historický seriál The Crown

BRATISLAVA - Zoznamu kandidátov na televízne ceny Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA) vládne historický seriál The Crown (2016) s piatimi nomináciami.

slovakia

left justify in out

Projekt americkej spoločnosti Netflix však môže získať maximálne štyri ceny, keďže v kategórii Herec vo vedľajšej úlohe má vďaka Jaredovi Harrisovi a Johnovi Lithgowovi dvojité zastúpenie. The Crown môže okrem toho triumfovať aj v kategóriách Dramatický seriál, Herečka v hlavnej úlohe (Claire Foy) a Herečka vo vedľajšej úlohe (Vanessa Kirby). Titul ťaží zo zmeny pravidiel, na základe ktorých môžu byť po novom nominované aj projekty, ktoré nevznikli pre britské vysielacie spoločnosti, no majú prevažne britských tvorcov a herecké obsadenie.

Po tri nominácie získali televízna snímka Damilola, Our Loved Boy (2016) a seriály Fleabag (2016) a Šťastné údolie (2014). Posledný menovaný sa rovnako ako The Crown uchádza o cenu pre najlepší dramatický seriál, nominovanú štvoricu dopĺňajú The Durrells (2016) a Vojna a mier (2016).

 

Medzi medzinárodnými projektmi získali nominácie Jedna noc (2016), American Crime Story: The People v. O.J. Simpson (2016), Stranger Things (2016) a Transparent (2014). Najlepším miniseriálom sa stane jeden zo štvorice The Hollow Crown: The Wars of the Roses (2016), National Treasure (2016), The Secret (2016) a The Witness for the Prosecution (2016).

O cenu pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe sa uchádzajú Adeel Akhtar (Murdered by My Father), Babou Ceesay (Damilola, Our Loved Boy), Benedict Cumberbatch (The Hollow Crown: The Wars of the Roses) a Robbie Coltrane (National Treasure), pre ktorého je to už piata nominácia na televíznu cenu BAFTA. V ženskej kategórii sú okrem spomínanej Claire Foy nominované aj Jodie Comer (Thirteen), Nikki Amuka-Bird (NW) a Sarah Lancashire (Šťastné údolie). Za herecké výkony vo vedľajšej úlohe získali nominácie aj Daniel Mays (Line of Duty), Tom Hollander (Nočný recepčný), Nicola Walker (Last Tango in Halifax), Siobhan Finneran (Šťastné údolie) a Wunmi Mosaku (Damilola, Our Loved Boy).

Mená víťazov a víťaziek oznámia na ceremoniáli, ktorý sa bude konať 14. mája v londýnskej Royal Festival Hall. Ešte predtým, konkrétne 23. apríla, rozdajú BAFTA Television Craft Awards. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies