Najviac nezamestnaných žien je v Banskobystrickom kraji

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:15 • 2 min
Najviac nezamestnaných žien je v Banskobystrickom kraji

Najviac nezamestnaných žien je v Banskobystrickom kraji

slovakia

left justify in out

img

Najviac nezamestnaných žien bolo v júli tohto roka v Banskobystrickom kraji. Miera evidovanej nezamestnanosti žien v tejto oblasti Slovenska dosiahla úroveň 19,74 %, bez práce je ich 28.310. Uvádza to štatistika Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) SR.
      Vysoká nezamestnanosť nežného pohlavia je popri Banskobystrickom aj v Prešovskom a Košickom kraji. Prešov napriek nižšiemu percentu nepracujúcich v porovnaní s Banskou Bystricou, a to 18,98 %, má viac nezamestnaných - 30.855. Okolo 10-% hranice disponibilných uchádzačiek o stálu prácu sa pohybuje nezamestnanosť žien v Trnavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji.
      Najmenej nezamestnaných žien tradične vykazuje bratislavský región, kde sa miera evidovanej nezamestnanosti pohybuje na úrovni 4,74 %. Prácu si tu hľadá 7890 žien.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies