Najviac milionárov žije v Ázii, ich majetok dosahuje 17,4 bilióna dolárov

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 10:32 • 2 min
Najviac milionárov žije v Ázii, ich majetok dosahuje 17,4 bilióna dolárov

FRANKFURT - Väčšina dolárových milionárov žije v Ázii. Podľa správy World Wealth Report 2016 spoločnosti Capgemini v ázijsko-tichomorskom regióne medzičasom žije 5,1 milióna boháčov, ktorých majetok sa dohaduje na 17,4 bilióna USD (15,42 bilióna eur). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Počet milionárov v tomto regióne medziročne vzrástol o 9,4 %, hodnota ich majetku o 9,9 %. Najväčší vzostup ľudí, ktorých majetok presahuje milión dolárov, zaznamenali Japonsko a Čína. Japonských milionárov vlani pribudlo 11 % a ich počet dosiahol 2,7 milióna. Čína má milión boháčov, čiže medziročne o 16 % viac.

 

Globálne sa majetok milionárov rozrástol o 4 % na 58,7 bilióna USD, čo od roka 1996 predstavuje štvornásobný nárast. Pokiaľ bude tento vývoj pokračovať, do roka 2025 môžu ľudia, ktorých majetok presahuje milión dolárov, vlastniť až 100 biliónov USD. V dlhodobom porovnaní je globálny nárast majetku podpriemerný. Dôvodom je hospodárska kríza v Brazílii, ktorá v Latinskej Amerike viedla k zníženiu počtu milionárov aj ich majetku.

 

V Európe počet milionárov stúpol o 4,8 % na 4,2 milióna, v Nemecku išlo o nárast o 5,1 % na 1,2 milióna ľudí. "Najvýznamnejším faktorom bol výrazný vzostup cien nehnuteľností," povedal odborník Capgemini Klaus-Georg Meyer. Podľa jeho slov v Nemecku majú boháči približne 22,2 % majetku v nehnuteľnostiach, celosvetový priemer je 17,9 %.

 

Severná Amerika sa v najnovšej štúdii prepadla na druhé miesto. Počet boháčov tu medziročne stúpol o 2 % na 4,8 milióna a ich majetok vyčíslil Capgemini na 16,6 bilióna USD.

 

Štúdia nezohľadnila nehnuteľnosti, zbierky a spotrebný tovar, ktoré milionári využívajú pre vlastné účely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona