Najviac ľudí vlani zomrelo na cestách Trnavského kraja

NETKY.SK • 21 Január 2018, 08:50 • 2 min
Najviac ľudí vlani zomrelo na cestách Trnavského kraja

BRATISLAVA - Na slovenských cestách zomrelo v minulom roku spolu 250 osôb. Najviac ich bolo v Trnavskom kraji (38), najmenej v Košickom (23) a v Bratislavskom (24). Vyplýva to zo štatistík poskytnutých TASR Prezídiom Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Na cestách Banskobystrického kraja zomrelo vlani 36 osôb, Žilinského 35 osôb, Trenčianskeho 33, Prešovského 31 a Nitrianskeho kraja 30 osôb.

 

Z celkového počtu 250 osôb je 130 ľudí, ktorí si podľa polície zavinili smrť sami a 120, ktorí zomreli na cestách cudzím zavinením.

 

Z policajných štatistík ďalej vyplýva, že na cestách zomierali najčastejšie vodiči motorových vozidiel a ich spolujazdci (157). Nasledovali chodci (49), motocyklisti a ich spolujazdci (26) a cyklisti (18).

 

Policajný zbor plánuje legislatívne zmeny, ktoré by zvýšili ochranu chodcov na priechodoch pre chodcov. „Chceme ísť po vzore tých krajín, ktoré to majú zakotvené v legislatíve, že chodec má vlastne absolútnu prednosť už len z toho úmyslu, že sa blíži k priechodu pre chodcov. Vodič motorového vozidla bude musieť byť ostražitejší," povedal tento týždeň policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies