Najviac licencií pre záchranky získal Falck

NETKY.SK • 21 August 2013, 11:26 • 2 min
Najviac licencií pre záchranky získal Falck

BRATISLAVA - Najviac licencií na prevádzkovanie ambulancií záchrannej zdravotnej služby (ZZS) získala od ministerstva zdravotníctva (MZ) spoločnosť Falck Záchranná, a.s. Košice.

slovakia

left justify in out

Z celkového počtu 76 povolení, ktoré rezort aktuálne prerozdeľoval, sa jej ušlo 24. Vyplýva to z výsledkov tendra, ktoré MZ zverejnilo na svojej webstránke. Ďalších 18 ambulancií získala LSE-Life Star Emergency, s.r.o. Limbach, o jednu ambulanciu menej dostala zasa Záchranná a dopravná zdravotnícka služba Bratislava. Rezort zdravotníctva rozhodol pri 12 staniciach ZZS v prospech Záchrannej služby Košice, tri licencie dostala spoločnosť ZaMED s.r.o. Komárno a dve Nemocnica s poliklinikou Brezno, n.o.

Povolenia sa vydávali pre ambulancie rýchlej lekárskej pomoci a ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci. Licenčné obdobie sa od apríla tohto roka predĺžilo zo štyroch na šesť rokov. Na Slovensku je aktuálne k dispozícií 273 staníc pozemnej ZZS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona