Najviac IT študentov chce pracovať pre ESET

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 10:31 • 2 min
Najviac IT študentov chce pracovať pre ESET

BRATISLAVA - Pre študentov a absolventov IT smerov je najzaujímavejším zamestnávateľom spoločnosť ESET. Pracovať by tam chcelo 68 % študentov. Takmer polovica z viac ako 450 oslovených by prijala pozíciu v čínskej technologickej spoločnosti Lenovo. Trojicu uzatvára Tatra banka, ktorú by si vybralo 37 % respondentov. Vyplýva to z prieskumu občianskeho združenia Nexteria.

slovakia

left justify in out

"Študentom v našich rebríčkoch pravidelne imponujú perspektívne firmy prinášajúce inovácie. Víťazný ESET vnímajú ako globálnu špičku, ktorá vyrástla na Slovensku, a to študentov veľmi oslovuje. Lenovo je nováčik a jeho úspech stojí taktiež na technologických inováciách, ako aj na silnej globálnej značke. Tatra banka dlhodobo ponúka kvalitné služby postavené na popredných technológiách," uviedol gestor projektu Night of Chances v organizácii Nexteria Radoslav Tausinger.

 

Na ďalších miestach sa striedajú inovatívne slovenské spoločnosti so špičkovými medzinárodnými firmami. Na štvrtom mieste skončil slovenský vývojár GPS navigácií spoločnosť Sygic (36 %). Hneď za ním sa umiestnila nemecká automobilka Volkswagen (35 %). S neveľkým odstupom nasledovali slovenská webhostingová spoločnosť WebSupport (30 %) a juhokórejská firma Samsung (29 %). Rebríček 10 naj zamestnávateľov uzatvárajú spoločnosť Cisco, slovenské internetové kníhkupectvo Martinus.sk a americká telekomunikačná spoločnosť AT&T (všetci po 28 %).

 

S predstaviteľmi spoločností, ktoré si študenti zvolili v prieskume, sa budú môcť stretnúť a porozprávať 28. apríla na 3. ročníku kuriérneho podujatia Night of Chances (NOC) Technology 2015, ktoré sa uskutoční na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies