Najviac hlasov vo voľbách predsedu BSK by získal Pavol Frešo

NETKY.SK • 25 Október 2013, 16:30 • 2 min
Najviac hlasov vo voľbách predsedu BSK by získal Pavol Frešo

BRATISLAVA - Prvé kolo volieb predsedu Bratislavského samosprávneho kraja by vyhral Pavol Frešo (SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, SaS, SMK-MKP, OKS, SZ). Hlas by mu v prípade, že by sa krajské voľby konali už túto sobotu, dalo 43,8 percenta opýtaných. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 14. až 20. októbra pre volebný štáb Pavla Freša robila agentúra Focus.

slovakia

left justify in out

Za Frešom by skončila kandidátka Smeru-SD Monika Flašíková-Beňová s 35,1 percenta hlasov a Daniel Krajcer s 10,1 percenta. So štyrmi percentami hlasov by skončil Oskar Dobrovodský a 2,6 percenta by získal kandidát Jaroslav Paška. Ostatní kandidáti na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja by skončili v prípade volieb už túto sobotu s menej ako dvoma percentami hlasov.

Telefonický prieskum robila agentúra Focus na vzorke 427 respondentov vo veku nad 18 rokov, ktorí uviedli, že sa na novembrových krajských voľbách pravdepodobne zúčastnia. Respondenti odpovedali na otázku: "Predstavte si, že by sa voľby župana Bratislavského samosprávneho kraja konali už túto sobotu. Ktorého z nasledujúcich kandidátov by ste volili za predsedu VÚC, teda za župana?" Na otázku nechcelo odpovedať alebo nevedelo 19,6 percenta opýtaných.

Agentúru SITA o prieskume informoval Martin Šlosiarik z agentúry Focus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies