Najviac cien Emmy získali seriály Koruna, Dámsky gambit a Ted Lasso

NETKY.SK • 20 September 2021, 8:43 • 2 min
Najviac cien Emmy získali seriály Koruna, Dámsky gambit a Ted Lasso

LOS ANGELES - Komediálny seriál Ted Lasso a dramatický seriál Koruna sa stali v nedeľu večer v Los Angeles víťazmi 73. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy.

slovakia

left justify in out

Pokračoval tak trend z predchádzajúcich rokov, v rámci ktorého sa v televíznom sektore presadzujú streamovacie platformy, keďže prvý menovaný produkovala Apple TV+ (získal celkovo 7 cien) a druhý Netflix (11 cien). Netflix tiež produkoval najlepšiu minisériu roka Dámsky gambit (11 cien).

 

 Koruna zabodovala

Seriál Ted Lasso o trénerovi amerického futbalu, ktorý v Anglicku obráti naruby futbalový klub, bola s 20 nomináciami jedným z favoritov galavečera. Jason Sudeikis bol ocenený ako najlepší herec v komediálnom seriáli, Brett Goldstein a Hannah Waddinghamová bodovali vo vedľajších úlohách.

 

img

 

Seriál Koruna, ktorý má za sebou už štyri sezóny, získal ocenenia vo všetkých štyroch hereckých katagóriách. Ako prvá bola vo vedľajšej úlohe ocenená Gillian Andersonová za stvárnenie britskej premiérky Margaret Thatcherovej. Cenu v mužskej kategórii získal Tobias Menzies, ktorý hrá v seriáli princa Phillipa.

 

Najlepšou herečkou v hlavnej úlohe v dramatickom seriáli sa stala Olivia Colmanová stvárňujúca britskú kráľovnú Alžbetu II. Josh O‘Connor si odniesol Emmy v mužskej kategórii za stvárnenie kráľovninho syna princa Charlesa. Za túto úlohu bol už ocenený Zlatým glóbusom. Seriál Koruna bodoval aj v kategóriách najlepšia réžia a najlepší scenár.

 

img

 

Galavečer pre zaočkovaných

Po vlaňajšom, prevažne virtuálnom, galavečere spôsobenom koronavírusovou pandémiou, ktorý prebiehal v prázdnej sále a ocenení sa pripájali prostredníctvom videokonferencie, sa udeľovanie Emmy vrátilo tento rok pred publikum do Microsoft Theatre v Los Angeles. Účasť však bola obmedzená na nominovaných a ich sprievod, ktorí museli byť očkovaní proti ochoreniu COVID-19.

 

Prestížne ceny Emmy, považované za  elevíznych Oscarov, udeľuje americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS) od roku 1949. Galavečer tento rok moderoval americký herec a zabávač známy ako Cedric the Entertainer a v priamom prenose ho vysielala stanica CBS.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona