Najviac chorých je stále v Nitrianskom kraji

NETKY.SK • 13 November 2015, 13:47 • 2 min
Najviac chorých je stále v Nitrianskom kraji

BRATISLAVA - Chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) je menej ako v predchádzajúcom týždni, oproti minulému týždňu chorobnosť klesla o 3,1 percenta.

slovakia

left justify in out

Najviac chorých bolo v tomto týždni v Nitrianskom kraji, najmenej hlásia v Košickom kraji. Najčastejšie respiračné ochorenia postihli deti do päť rokov. Agentúru SITA o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.


Komplikovaný priebeh ochorení sa prejavil u 1 139 osôb, čo je 2,6 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (545), zápaly stredného ucha (364) a zápaly pľúc (230). Ochorenia hlásilo 63 percent lekárov pre deti a dorast a 49 percent praktických lekárov pre dospelých. Na chrípku a chrípke podobné ochorenia bolo v tomto týždni hlásených 4 295 chorých, čo predstavuje 9,6 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Nitrianskom a Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom. Najviac chrípka postihla deti do päť rokov. V tomto kalendárnom týždni nebol hlásený žiadny prípad ochorenia SARI.


V tomto kalendárnom týždni zavreli pre chorobu len jednu základnú školu, a to v Nitrianskom kraji, a osem materských škôl - dve v Trnavskom kraji, jednu v Trenčianskom kraji, jednu v Nitrianskom kraji, jednu v Banskobystrickom kraji, jednu v Prešovskom a dve v Košickom kraji.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies