Najvernejší ostali voliči Kotlebovej strany ĽSNS

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 14:04 • 2 min
Najvernejší ostali voliči Kotlebovej strany ĽSNS

BRATISLAVA - Tú istú politickú stranu, ktorú voliči volili počas parlamentných volieb v marci tohto roka, by volilo 78,7 percenta voličov aj mesiac po voľbách.

slovakia

left justify in out

Najviac pôvodných voličov, až 93,8 percenta, by aj po mesiaci volilo stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra AKO v dňoch 4. až 7. apríla.

 

Výberovú vzorku tvorilo tisíc respondentov vo veku nad 18 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti a kraja. Z pôvodných voličov, ktorí sa zúčastnili na parlamentných voľbách v marci, by 18,43 percenta volilo už inú stranu a 2,87 percenta nevie, koho by teraz volilo.


Na druhom mieste v prieskume, v ktorom sa respondentov pýtali: "Volili by ste teraz rovnakú stranu, akú ste volili pred mesiacom vo voľbách? Ktorú stranu alebo hnutie by ste volili teraz?" skončila strana Smer-SD, ktorú by opäť volilo 91,1 percenta pôvodných voličov. Stranu SMK by aj mesiac po voľbách volilo 90,6 percenta voličov. Nasledujú strany SNS (88 %), SaS (86,6 %), Most-Híd (84,3 %) a KDH (81,1 %). Parlamentné strany Sme rodina - Boris Kollár by volilo 72 percent pôvodných voličov, OĽaNO - NOVA 64,4 percenta voličov. Najmenej pôvodných voličov by volilo stranu #Sieť, iba 30 percent.


Bývalí voliči Smeru-SD, ktorí by sa rozhodli nedať tejto strane hlas mesiac po parlamentných voľbách by s najväčšou pravdepodobnosťou hlasovali za SNS, rovnako by sa rozhodli aj pôvodní voliči strán SaS a Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko. Pôvodní voliči OĽaNO - NOVA, Most-Híd a KDH by hlasovali za SaS. Bývalí voliči SNS by dnes volili stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko.

 

Voliči Sme rodina - Boris Kollár by dnes s najväčšou pravdepodobnosťou volili strany SNS, SaS a Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko. Pôvodní voliči #Siete by svoje hlasy dali stranám SaS, OĽaNO - NOVA, KDH, Smer-SD a Sme rodina - Boris Kollár. Pôvodní voliči SMK by sa zrejme na voľbách nezúčastnili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies