Najväčšiu rybu voľného trhu vylovili späť Devils - Kovaľčuk rekordne

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 07:25 • 2 min
Najväčšiu rybu voľného trhu vylovili späť Devils - Kovaľčuk rekordne

Najväčšiu rybu voľného trhu vylovili späť Devils - Kovaľčuk rekordne

slovakia

left justify in out

img

Najväčšiu rybu na trhu s voľnými hráčmi NHL ulovili v pondelok späť Devils - ruská hokejová šťuka Iľja Kovaľčuk ostáva v New Jersey. Klub s jedným z top kanonierov profiligy podpísal podľa zámorských analytikov rekordnú zmluvu, o čom svedčí aj fakt, že detaily v prvej fáze nezverejnili a k tejto udalosti usporiadajú špeciálnu tlačovú konferenciu.
      Kovaľčuk odohral prvých sedem úspešných sezón v Atlante, ktorá ho vo februári vymenila do New Jersey. Dvadsaťsedemročný krídelník odmietol predĺženie končiacej sa zmluvy a nezlákalo ho ani dvanásťročné znenie zmluvy na 100 miliónov dolárov. Muž, ktorý v 621 zápasoch základnej časti nazbieral 642 bodov a nastrieľal úctyhodných 338 gólov, bol frustrovaný malými ambíciami tímu. Thrashers absolvovali iba jedinú sériu v play off a aj tá sa v roku 2007 skončila najrýchlejším možným spôsobom. Sám Kovaľčuk v štyroch zápasoch zaznamenal bilanciu 1+1. Do Jersey sa premiestnil s víziou jedného z najúspešnejších klubov novej éry, ktorý sa v uplynulých dvoch dekádach tešil trikrát zo Stanleyho pohára. Tieto očakávania sa na jar predbežne nenaplnili, "diabli" stroskotali v 1. kole a Kovaľčuk mal v piatich zápasoch štatistiku 2+4.
      Keď 1. júla nadobudol prvýkrát v kariére štatút neobmedzeného voľného hráča, okamžite sa mu hrnuli ponuky - od samotných Devils, NY Islanders, z rodného Ruska (KHL), ale najmä od klubu LA Kings. Kovaľčuk si dával na čas a nepodpísal žiadnu z megaponúk, ako vlani hneď v prvý deň voľného trhu Slovák Marián Hossa, ktorý sa s Chicagom dohodol na 12-ročnom kontrakte vo veku 30 rokov. Rusova zmluva v New Jersey by mala prekonať termínové i finančné znenie nielen vlaňajšieho premianta na letnom trhu, ale pravdepodobne bude aj najrozmernejšou v histórii NHL.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies