Najväčšia lego výstava prináša Mr. Beana, Eltona Johna aj modely áut

NETKY.SK • 13 Apríl 2012, 07:13 • 2 min
Najväčšia lego výstava prináša Mr. Beana, Eltona Johna aj modely áut

Najväčšia lego výstava prináša Mr. Beana, Eltona Johna aj modely áut

slovakia

left justify in out

img

Aktuálne najväčšiu lego výstavu na Slovensku si možno pozrieť v košickom Auparku. Vďaka modelom z lega návštevníci uvidia do 13. mája mnoho známych postáv z filmového plátna, ako aj Eltona Johna, Mr. Beana či Michaela Jacksona. Vystavené sú aj modely architektúry, železníc, pirátskych lodí a zvierat.
      „Pre návštevníkov Auparku sme pripravili výstavu takmer 50 lego modelov, ktoré sú umiestnené v pasáži nášho centra," uviedla pre TASR hovorkyňa nákupného centra Mária Juritková. Do výstavy sa podľa nej môže zapojiť aj verejnosť, a to tak, že prinesie svoje lego modely. „Modely je potrebné odovzdať na infopulte na prízemí a mali by byť zamerané na architektúru. Tri najlepšie práce odmeníme 333-eurovými poukážkami na zájazd a k tomu dostanú výhercovia veľkú lego stavebnicu," doplnila Juritková.
      Autorom mnohých lego modelov je Dirk Denoyelle z Belgicka, ktorý patrí medzi top 10 legobuilderov na svete. Domáce farby bude obhajovať Michal Nemčík so svojimi modelmi. „Z dielne Dirka Denoyella nájdeme v Auparku 10 búst známych osobností a dve zaujímavé mozaiky. Pán Nemčík, ktorý je členom československého lego klubu, nám poskytol diorámy železnice a rôznych svetových budov," poznamenala hovorkyňa.
      Pasáž Auparku budú zdobiť napr. dinosaurus Dino, tiger, medveď, krokodíl, ťava či žirafa, pirátske lode a rôzne modely áut. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies