Najväčšiu stávkovú spoločnosť Bwin prevezme menšia konkurencia

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 18:30 • 2 min
Najväčšiu stávkovú spoločnosť Bwin prevezme menšia konkurencia

LONDÝN – Stávková spoločnosť Bwin je najväčšou verejne obchodovanou spoločnosťou na svete v oblasti internetového stávkovania a hazardných hier. Podľa správ by ju mala prevziať spoločnosť 888.

slovakia

left justify in out

Internetová stávková spoločnosť 888 sa už dohodla na prevzatí svojho väčšieho konkurenta Bwin.Party Digital Entertainment, za ktorého zaplatí v hotovosti a v akciách takmer 900 miliónov libier. Obe spoločnosti rokovali o tejto fúzii od polovice mája.

Fúzie v sektore internetových hazardných hier a stávok naberajú na intenzite, keďže tieto spoločnosti začínajú doplácať na vysoké dane a prísnejšiu reguláciu na niektorých majoritných trhoch. Okrem toho, ak chcú obstáť v silnom konkurenčnom boji, tak musia investovať nemalé finančné prostriedky do marketingu a nových technológií.

Trhová kapitalizácia, čiže trhová hodnota všetkých verejne-obchodovateľných akcií spoločnosti 888 sa momentálne pohybuje na úrovni 570 miliónov libier a tento rok vo februári sama musela čeliť ponuke na prevzatie od najväčšieho britského bookmakera William Hill. Trhová kapitalizácia Bwin je približne 850 miliónov libier.

Po dokončení fúzie by súčasní akcionári Bwin mali v novej rozšírenej skupine vlastniť podiel 48,9 percenta. Celý proces prevzatia by mal byť dokončený začiatkom roku 2016.

Spoločnosť Bwin.Party vznikla v roku 2011 spojením britského prevádzkovateľa internetového stávkovania a hazardných hier PartyGaming s rakúskym konkurentom Bwin. Spoločne vytvorili najväčšiu verejne obchodovateľnú spoločnosť na svete v oblasti internetového stávkovania a hazardných hier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies