Najväčšími favoritmi na ocenenie Golden Boy 2020 sú traja hráči z Bundesligy

NETKY.SK • 15 Október 2020, 15:19 • 2 min
Najväčšími favoritmi na ocenenie Golden Boy 2020 sú traja hráči z Bundesligy

Brit Jadon Sancho a Nór Erling Haaland sú dvaja najväčší adepti na prestížne ocenenie Golden Boy pre najlepšieho futbalistu do 21 rokov hrajúceho v Európe.

slovakia

left justify in out

Minuloročný víťaz 

O víťazovi z 20-členného zúženého výberu sa rozhodne 14. decembra 2020 a gestorom výročného oceňovania mladíkov je taliansky denník Tuttosport. Rozhodovať bude štyridsať futbalových novinárov z celej Európy. Úradujúcim držiteľom trofeje je Portugalčan Joao Félix. V minulosti sa z tejto prestížnej ceny tešili Argentínčan Lionel Messi, Francúzi Paul Pogba a Kylian Mbappé či Holanďan Mathijs de Ligt.

 

img

 


Pozoruhodné je, že dvaja najväčší uchádzači o víťazstvo si v uplynulej sezóne obliekali dres nemeckého vicemajstra - Borussie Dortmund. Sancho skončil pred rokom ešte ako 19-ročný v hlasovaní celkovo druhý, medzitým jeho cena po skvelých výkonoch v Dortmunde narástla na 120 miliónov eur.

 

 

Haaland zasa po januárovom príchode do Dortmundu zo Salzburgu nastrieľal v novom pôsobisku 21 gólov v 23 zápasoch a okrem iných veľkoklubov ho zameral aj španielsky majster Real Madrid.

"Ďalšími favoritmi na víťazstvo sú barcelonský zázrak Ansu Fati a tiež kanadský obranca Bayernu Mníchov Alphonso Davies, obaja sa v nominácii ocitli už po druhý raz. Prvýkrát je vo výbere iba 17-ročný stredopoliar Rennes Eduardo Camavinga," napísal špecializovaný portál goal.com.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa A D 1 9⚡️ (@alphonsodavies),

 

Premier League 
šiesti hráči v 20-člennej nominácii sú z anglickej Premier League: Phil Foden a Ferran Torres (obaja Manchester City), Mason Greenwood (Manchester United), Fabio Silva (Wolverhampton), Callum Hudson-Odoi (Chelsea) a Bukayo Saka (Arsenal).

 

img


Real Madrid v dvadsiatke najlepších reprezentujú Vinicius Junior a Rodryho, FC Barcelona tam má okrem Fatiho aj Sergina Desta, Juventus Turín Dejana Kulusevského a Paríž Saint-Germain Michela Bakkera. Zostávajúci hráči do dvadsiatky sú Sandro Tonali (AC Miláno), Jonathan David (Olympique Lille), Ryan Gravenberch (Ajax Amsterdam) a Dominik Szoboszlai (RB Salzburg).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies