Najväčšími boháčmi v Nemecku zostávajú Albrechtovci

NETKY.SK • 7 Október 2013, 13:08 • 2 min
Najväčšími boháčmi v Nemecku zostávajú Albrechtovci

HAMBURG - Najbohatšími aj v tomto roku zostávajú v Nemecku podľa manager magazinu (mm) rodiny zakladateľov obchodnej siete Aldi - Karla a Thea Albrechtovcov.

slovakia

left justify in out

DPA sa odvoláva na dnešnú správu magazínu. Hodnota majetku 93-ročného Karla Albrechta sa odhaduje na 17,8 miliardy eur. Miliardár, ktorý už roky žije v ústraní, sa stal podľa mm najdlhšie "úradujúcim" najbohatším mužom jednej krajiny na svete. Na druhom mieste so 16 miliardami eur je rodina dedičov po zosnulom Theovi Albrechtovi.

Nemeckí superboháči majú väčší majetok než ich partneri v iných krajinách sveta. Sto najbohatších Nemcov disponuje sumou 336,6 miliardy eur a medziročne zbohatli o 5,2 %. V krajine sa počet miliardárov zvýšil na rekordných 135.

Magazín vypočítal hodnotu majetku nemeckých superboháčov z kurzu akcií, ktoré vlastnia, hodnoty ich firiem, trhovej ceny nehnuteľností a umeleckých zbierok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies