Najväčším ťahákom festivalu Cibula Fest bude česká rocková skupina Kabát

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 15:52 • 2 min
Najväčším ťahákom festivalu Cibula Fest bude česká rocková skupina Kabát

BRATISLAVA – Najväčší Česko – Slovenský festival Cibula Fest 2013 privíta v pohraničnej zóne medzi oboma republikami, na letisku v Holíči v dňoch 18. až 20. júla najväčšie hviezdy českej a slovenskej hudobnej scény.

slovakia

left justify in out

Najväčším ťahákom festivalu, ktorý sa uskutoční piatykrát, bude česká rocková skupina Kabát, ktorá je osemnásobným zlatým slávikom v známej diváckej ankete, aktuálny český zlatý slávik Tomáš Klus, skupina Kryštof s frontmanom Richardom Krajčom, Mandrage či Robert Burian. Po roku sa sem vráti aj košická kapela No Name. Cibula Fest 2013 bude ešte väčším a lepším, ako minulý rok. Na troch pódiách sa predstaví viac ako 50 interpretov. Novinkou je takzvaná World scéna, kde sa odprezentujú rôzne kultúry z celého sveta. V pohraničnej zóne sa predstaví brazílsky, dominikánsky, španielsky, kubánsky, írsky, ruský a, samozrejme, i slovenský a český folklór, pribudne stan s tanečnou hudbou a dídžejmi, nebude chýbať ani bezplatná zóna Cibula City s rôznymi atrakciami a aktivitami pre všetkých. Samozrejmosťou budú cibuľové špeciality.

"Každý rok sa usilujeme byť väčším a lepším festivalom. Vlani prišlo na Cibula Fest približne 8000 návštevníkov, a to nám vôbec nevyšlo počasie. Tento rok chceme túto latku posunúť nad 10.000. Aj preto padla voľba headlinera festivalu na skupinu Kabát, ktorá je jednou z najlepších rockových kapiel, Tomáš Klus je zase momentálne najlepším spevákom v Česku," povedal pre médiá organizátor festivalu Vladimír Chrenka. Myšlienka a názov festivalu vznikol na jar roku 2009. Názov je odvodený od zaužívaného označenia obyvateľov mesta Holíč, ktorí sú na Záhorí známi ako "cibulári". Holíčania samotní sú hrdí na toto pomenovanie, a tak vznikla tradícia Cibuľových dní, ktoré usporadúvalo mesto Holíč.

Cieľom festivalu je vytvorenie priestoru pre absolútne každú generáciu a výber hudobného žánru prakticky pre každého. Festival sa koná v priestoroch letiska v uzavretom areáli. Pozostáva z troch veľkých scén zameraných pre patričný žáner. Ako jediný festival na Slovensku a v Čechách je spojený s medzinárodným motorkárskym zrazom. Festival dáva široký priestor i pre detskú zábavu, aktivitu a zapojenie sa detí do rôznych aktivít a súťaží. Jednou z nich je Záhorácky talent, kde deti základných škôl môžu prejaviť súťažného ducha a predovšetkým svoj talent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies