Najväčším spoločenským problémom sú momentálne utečenci

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:48 • 2 min
Najväčším spoločenským problémom sú momentálne utečenci

BRATISLAVA - Väčšina Slovákov považuje v súčasnosti za najväčší problém našej spoločnosti utečencov.

slovakia

left justify in out

Európske analytické centrum (EAC) robilo prieskum verejnej mienky v dňoch 16. až 22. septembra na vzorke 1 031 respondentov. Tí odpovedali na otázku: "Ktorý spoločenský problém považujete vy osobne za najzávažnejší?“. Ako vyplýva z prieskumu EAC, utečencov ako najväčší problém vníma 34,3 percenta opýtaných. Slovenských občanov však trápi tiež nezamestnanosť, ktorú označilo 17,5 percenta respondentov, tretie miesto v rebríčku patrí korupcii, ktorú za problém považuje 16 percent ľudí v prieskume. Za nimi nasleduje problém so zdravotníctvom, platmi, súdnictvom, dôchodkami, cenami, daňami, kriminalitou či vzdelávaním. Problém nevedelo pomenovať 4,5 percenta opýtaných.

 

Keďže téma utečencov rezonuje v našej spoločnosti najviac, EAC sa ľudí tiež pýtalo: "Ktorý politik sa podľa vás najčastejšie vyjadruje k utečeneckej kríze?“. Podľa výsledkov prieskumu eviduje najviac ľudí vyjadrenia premiéra Roberta Fica, túto možnosť označilo 50,1 percenta respondentov. Za predsedom vlády nasleduje Robert Kaliňák, ktorého v prieskume označilo 20 percent ľudí. V položenej otázke nebola špecifikovaná národnosť politika, a tak si Slováci spomenuli v súvislosti s utečeneckou krízou aj na nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, tú spomenulo 6,6 percenta opýtaných. Nasleduje Richard Sulík (5,2 percenta) a Miroslav Lajčák (4,5 percenta). Iného politika označilo 2,1 percenta opýtaných, spomenúť si nevedelo 11,5 percenta ľudí v prieskume.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies