Najväčším nemeckým podnikom podľa výnosov zostal vlani Volkswagen

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 14:06 • 2 min
Najväčším nemeckým podnikom podľa výnosov zostal vlani Volkswagen

BERLÍN - Volkswagen (VW) ako najväčší nemecký podnik zvýšil vlani svoj náskok pred prenasledovateľmi. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vydanie denníka Die Welt, ktorý uverejnil zoznam 500 najväčších nemeckých firiem podľa výnosov.

slovakia

left justify in out

V prvej pätici priemyselných gigantov krajiny sú tri automobilové koncerny. Za Volkswagenom sa na druhom mieste nachádza energetický koncern E.ON.

 

Výnosy Volkswagenu vzrástli vlani medziročne o 2,2 % na 197 miliárd eur. Príjmy E.ON klesli medziročne o 7 %  na 122,82 miliardy eur. Na treťom mieste zostal Daimler s výnosmi 117,98 miliardy eur. Koncern BMW vytlačil zo štvrtej pozície Siemens. Výnosy BMW dosiahli 76,08 miliardy a Siemensu 77,88 miliardy eur.

 

Die Welt na svojej internetovej stránke uvádza, že poradie nemeckých firiem do 10. miesta je nasledujúce: BASF, Schwarz Beteiligg GmbH, Metro, Deutsche Telekom a Airbus Group. 

 

Výnosy prvej desiatky nemeckých firiem v roku 2013 predstavovali 912,5 miliardy eur. Zamestnávali doma i v zahraničí 2,46 milióna osôb. Okrem Schwarz Beteiligg, ktorý je spoločnosťou s ručením obmedzeným, sú v nej len akciové spoločnosti.

 

Päť stoviek najväčších nemeckých firiem však vlani svoje výnosy nezvýšilo, ale počet ich zamestnancov vzrástol o 1,9 %. V roku 2012 dosiahli medziročný rast príjmov o 6,3 %.

 

Najväčším nemeckým zamestnávateľom zostáva VW. Vlani mal 572.800 zamestnancov, z nich pracovalo v Nemecku 260.449.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies