Najväčším humanitárnym programom je pomoc pre utečencov v Turecku

NETKY.SK • 7 Január 2019, 14:41 • 2 min
Najväčším humanitárnym programom je pomoc pre utečencov v Turecku

BRUSEL - Najväčším humanitárnym programom Európskej únie je Núdzová sieť sociálnej bezpečnosti, ktorá pomáha 1,5 miliónu utečencov v Turecku. Informovala o tom v pondelok Európska komisia (EK).

slovakia

left justify in out

Tento program zaisťujúci základné potreby najzraniteľnejších osôb začal fungovať v septembri 2016 a je najväčším humanitárnym projektom v histórii EÚ.

 

Eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízový manažment Christos Stylianidis, ktorý v pondelok navštívil Turecko, zdôraznil, že EÚ bude v spolupráci s Ankarou pokračovať v podpore utečencov.

 

 

V rámci programu sú utečencom v núdzi poskytované mesačné hotovostné prevody prostredníctvom debetnej karty. Takýmto spôsobom si môžu zakúpiť potraviny, lieky alebo financovať nájomné.

 

Aj ďalší podporný program EÚ - Podmienený prevod peňazí na vzdelávanie - podľa eurokomisie prekonal svoje pôvodné ciele. Vďaka nemu môže pravidelne navštevovať školu viac ako 410.000 detí utečencov.

 

V roku 2019 EÚ venuje na pomoc utečencom v Turecku sumu 640 miliónov eur. Ide o súčasť druhej tranže prisľúbeného trojmiliardového balíka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona