Najväčším hrdinom sobotňajšieho londýnskeho finále futbalovej Ligy majstrov bol Robben

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 09:56 • 2 min
Najväčším hrdinom sobotňajšieho londýnskeho finále futbalovej Ligy majstrov bol Robben

LONDÝN - Najväčším hrdinom sobotňajšieho londýnskeho finále futbalovej Ligy majstrov medzi Borussiou Dortmund a Bayernom Mníchov (1:2) sa stal krídelník Bavorov Arjen Robben. Dvadsaťdeväťročný reprezentant "oranjes" strelil minútu pred koncom riadneho hracieho času rozhodujúci gól, keď predtým otvoril skóre v prospech nemeckého šampióna Mario Mandžukič a z pokutového kopu vyrovnal Ilkay Gündogan.

slovakia

left justify in out

Holanďan Robben uspel v dôležitom finále až na štvrtý pokus, predtým mal smolu v minuloročnom rozhodujúcom súboji kontinentálneho pohára číslo jeden s FC Chelsea, v roku 2010 bol neúspešný vo finále LM proti Interu Miláno ako hráč Bayernu a na majstrovstvách sveta pred tromi rokmi v drese Holandska prehral vo finále majstrovstiev sveta so Španielskom.

"Pre futbalistu je víťazstvo v Lige majstrov vrchol - najviac, čo môže dosiahnuť na klubovej úrovni. Mnohým z nás v Bayerne bola trofej z Ligy šampiónov to jediné, čo nám chýbalo v živote. Po neúspešnom finálovom vystúpení z minulej sezóny a pre mňa osobne veľmi nešťastnom roku 2010, keď som mal smolu aj vo finále MS, je triumf v LM obrovské zadosťučinenie. Až vo štvrtom finálovom stretnutí som sa zbavil nálepky porazeného. Konečne sa mi podarilo uspieť, teraz môžem zabudnúť na tie prehry a vychutnať si krásny pocit z víťazstva," povedal pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) Arjen Robben. 

Satisfakcia rýchlonohého krídelníka známeho najmä fantastickou kľučkou smerom na os ihriska je o to väčšia, že v lanskom finále nepremenil v predĺžení pokutový kop. Z víťazstva v jedenástkovom rozstrele sa potom tešil jeho bývalý zamestnávateľ FC Chelsea. "Dnes som bol na finálový duel pripravený po všetkých stránkach. Splnil sa mi sen a ani nedokážem poriadne opísať moje pocity. Uvedomujem si však, že sa teším viac, keď už poznám tú trpkú chuť finálového neúspechu. Prežívame perfektnú sezónu a máme šancu na zisk treble. Dúfam, že sa nám ho na budúci týždeň podarí dosiahnuť," povedal oficiálne najlepší hráč sobotňajšieho finále vo Wembley Robben narážajúc na skutočnosť, že Bayern Mníchov sa 1. júna predstaví v berlínskom finále národného pohára (DFB Pokal) proti VfB Stuttgart.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona