Najväčšie odborové zväzy vyzvali na zotrvanie Británie v EÚ

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 13:21 • 2 min
Najväčšie odborové zväzy vyzvali na zotrvanie Británie v EÚ

LONDÝN - Čelní predstavitelia niektorých z najväčších britských odborových zväzov vyzvali dnes spoločne svojich šesť miliónov členov, aby nehlasovali za odchod z Európskej únie v referende, ktoré bude 23. júna.

slovakia

left justify in out

"Po veľkej diskusii a zvažovaní si myslíme, že sociálne a kultúrne výhody zotrvania v EÚ zďaleka prevážia akékoľvek výhody odchodu," uviedli šéfovia odborových zväzov Unison (zamestnanci verejných služieb - 1,3 milióna členov), GMB (631.000 členov), Unite (1,42 milióna členov) a siedmich ďalších v spoločnom liste zverejnenom v dnešnom vydaní novín Guardian.
Informovala o tom tlačová agentúra DPA.


Britskí a európski odborári podľa tohto listu "bojovali tvrdo, aby si zabezpečili drahocennú pracovnoprávnu legislatívu na úrovni EÚ" vrátane materských a otcovských práv či rovnakého prístupu pri zamestnávaní na plnohodnotný a skrátený pracovný úväzok alebo prostredníctvom pracovných agentúr.


"Ak Británia opustí EÚ, nepochybujeme, že táto ochrana bude veľmi ohrozená," uviedli. Nedávne politické vedenie EÚ "zobralo vlády cestou šetrenia a liberalizácie", pokračujú vyzývatelia, ktorí sľubujú "pomoc pri formovaní Európy s oživeným sociálnym programom a Európy, ktorá si cení investície do našich verejných služieb".


Očakáva sa, že kampaň Remain (Zostať) bude pred referendom pokračovať zdôrazňovaním ekonomických nákladov, ktoré by si vyžiadal britský odchod z EÚ, a že kampaň Leave (Odísť) sa ešte viac sústredí na imigráciu.


Väčšina prieskumov verejnej mienky naznačuje, že tesne vedie tábor Zostať, ale mnohí ľudia sa ešte nerozhodli a nik nevie, ako môžu ovplyvniť výsledok referenda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona