Najväčšie konšpiračné teórie

NETKY.SK • 24 Január 2018, 14:00 • 2 min
Najväčšie konšpiračné teórie

Konšpiračná teória alebo teória sprisahania je názor na ľubovoľnú tému, ktorý predkladá, že istá skupina ľudí vedome a tajne pôsobí v neprospech inej skupiny ľudí. Vyznávači konšpiračných teórií si obyčajne myslia, že touto skupinou je vláda, predstavitelia tajných organizácií, jedného alebo viacerých spoločne pôsobiacich podnikov alebo predstavitelia národov alebo náboženstiev, občas aj mimozemské civilizácie.

slovakia

left justify in out

Existuje veľké množstvo konšpiračných teórií. Obyčajne chýbajú presvedčivé potvrdzujúce alebo vyvracajúce dôkazy, často možno hovoriť o rôznych stopách, podozreniach a možnostiach. Niekedy sa v rámci propagandy aj pravdivé informácie protivníka označujú za konšpiráciu. Napríklad tvrdenia o neexistencii chemických zbraní v Iraku boli označené za konšpiráciu. Po porazení a obsadení Iraku sa skutočne žiadne chemické zbrane nenašli.

 

Chemtrails

Chemtrails sú podľa konšpiračných teórií biele stopy za dopravnými lietadlami, ktoré letia v určitej výške (asi 8-12 kilometrov). V bielych stopách sú zámerne vypúšťané chemikálie, vírusy, baktérie alebo plesne. Dôvodov je podľa konšpiračných teoretikov niekoľko, od boja s globálnym otepľovaním až po pokus o zníženie ľudskej populácie a ovládanie ľudí.

 

obrazok

 

Holokaust

Či tomu veríte, alebo nie, existujú konšpiračné teórie dokonca aj o Holokauste. Podľa týchto teórií nacisti nikdy nezavraždili viac než 6 miliónov Židov počas Druhej svetovej vojny. Podľa týchto teórií bol dokonca Holokaust dôvod k tomu, aby Židia mohli po vojne vytvoriť štát Izrael.

 

obrazok

 

Globálne otepľovanie

Niektorí pochybovači o zmene klímy sa domnievajú, že človekom spôsobené globálne otepľovanie je sprisahanie navrhnuté tak, aby obmäkčilo svetovú populáciu na platenie vyšších daní, akceptovanie kontroly v oblasti životného štýlu a ďalšej autoritárskej vlády. Uznávaný jadrový fyzik Harold Lewis označil globálne otepľovanie za najväčší a najúspešnejší pseudovedecký podvod, aký kedy videl.

 

obrazok

 

HIV
Mnoho ľudí verí teóriám Dr. Williama Campbella Douglass, ktorý tvrdí, že vírus HIV bol v roku 197 geneticky upravený Svetovou zdravotníckou organizáciou. Dr. Douglass verí, že to bol chladnokrvný pokus vytvoriť zabijácky vírus, ktorý bol potom úspešne použitý počas experimentu v Afrike. Iní tvrdia, že vírus HIV vytvorila CIA alebo KGB ako prostriedok k zníženiu svetovej populácie.

 

obrazok

 

Tsunami

V moslimskom svete kolujú populárne konšpiračné teórie, ktoré tvrdia, že tsunami z roku 2004 mohlo byť spôsobené indickým jadrovým pokusom, na ktorom sa podieľali izraelskí a americkí jadroví experti. Niekoľko médií v Egypte a na Blízkom východe tvrdilo, že India vo svojom jadrovom závode s Pakistanom získala sofistikované jadrové technológie z USA a Izraela. Tieto dve krajiny boli podľa nich pripravené spolupracovať s Indiou v experimentoch na vyhladzovanie ľudstva, počnúc v silne obývaných moslimských oblastiach juhovýchodnej Ázie, kde bolo počas tsunami v roku 2004 najviac obetí. 

 

obrazok

 

Fluoridácia

Fluorid je bežne pridávaný do pitnej vody ako spôsob, ako znížiť tvorbu zubných kazov. Avšak, existuje nejaký dôkaz, podľa ktorého by fluorid mohol mať vedľajšie zdravotné účinky. Konšpiračné teórie tvrdia, že táto informácia je známa a osoby zodpovedné za pridávanie fluoridu v tom aj napriek tomu pokračujú. Na tom všetkom potom zarábajú farmaceutické spoločnosti. Ďalšia teória je, že fluorid znižuje duševné schopnosti človeka. Pridávanie fluoridu do vody má potom spôsobiť "hlúpnutie" celej populácie.

 

obrazok

 

Elvis Presley

Mnoho ľudí je stále presvedčených, že Elvis Presley nezomrel v roku 1977. Toto tvrdenie sa údajne opiera o tisíce pozororování. Ako hlavný dôvod pokladajú priaznivci týchto teórií to, že na jeho hrobe je jeho druhé meno Aron napísané ako Aaron. Zdá sa, že buď Elvis alebo jeho rodičia sa snažili zmeniť jeho druhé meno tak, aby sa podobalo viac jeho dvojčaťu, ktoré sa narodilo mŕtve a volalo sa Jesse Garon Presley. Pitevné protokoly budú na želanie Elvisovho otca Vernona sprístupnené až v roku 2024, päťdesiat rokov po Elvisovej smrti.

 

obrazok

 

Princezná Diana

Aj napriek vyšetrovaniu, ktoré nenašlo žiadne dôkazy o sprisahaní MI6 alebo iného subjektu, ktorý zavraždil princeznú Dianu a Dodiho Fayeda v roku 1997, stále existuje veľa ľudí, ktorí si myslia, že princezná bola zavraždená. Konšpiračné teórie tvrdia, že nepoctivé prvky britskej tajnej služby sa rozhodli, že vzťah Diany a Fayeda bol hrozbou pre monarchiu a britský štát. Biely Fiat Uno, ktorý mali riadiť agenti, bol poslaný, aby dezorientoval vodiča Henriho Paula, keď sa rútil parížskym tunelom, aby utiekol novinárom. Neskôr bol však v Paulovej krvi zistený alkohol.

 

obrazok

 

Ilumináti

Takzvaní Ilumináti sú jedným z najväčších tajomstiev spoločnosti. Ide vraj o skupinu najvplyvnejších ľudí na svete, ktorí majú v budúcnosti prevziať absolútnu moc nad všetkým, čo sa vo svete udeje. Majú tak vytvoriť New World Order.

 

obrazok

 

Pristátie na Mesiaci

Zvesti, že Američania v skutočnosti nepristáli na Mesiaci a všetko bol podvod, väčšina ľudí neverí. Štyridsať rokov po tom, čo americkí astronauti Neil Armstrong a Buzz Aldrin vystúpili na povrch Mesiaca, stále existujú konšpiračné teórie, ktoré tvrdia, že táto historická udalosť bola podfuk. Sú ľudia, ktorí skalopevne veria, že NASA všetko sfalšovala, aby Sovieti dostali na frak. V rozhovore na smrteľnej posteli vyhlásil slávny režisér Stanley Kubrick , že bol ten, čo natočil falošné pristátie na Mesiaci. Rozhovor bol publikovaný 15 rokov po režisérovej smrti. V marci 1999, tri dni pred jeho smrťou ho nakrútil režisér T. Murray. Predtým však bol prinútený podpísať dohodu o 88 stranách, v ktorej sa zaviazal k pätnásťročnej mlčanlivosti odo dňa Kubrickovej smrti.

 

obrazok

 

11. September 2001

O výsledkoch oficiálnej vyšetrovacej verzie o útokoch z 11. septembra 2001 pochybuje 60% Američanov. Krátko po útokoch 11. septembra, vznikli dva tábory zástancov konšpiračných teórií: Prvý sa domnieva, že americká vláda za útokmi stojí a zorganizovala ich ako operáciu pod falošnou vlajkou (tzv. MIHOP - Made It Happen On Purpose). Miernejší tábor sa domnieva, že americká vláda, možno úmyselne, dopustila, aby sa útok stal (tzv. LIHOP - Let It Happen On Purpose).

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies