Najväčšia slovenská nemocnica v lete ošetrila 24-tisíc pacientov

NETKY.SK • 12 September 2016, 13:27 • 2 min
Najväčšia slovenská nemocnica v lete ošetrila 24-tisíc pacientov

BRATISLAVA - Počas letných prázdnin ošetrili na urgentných príjmoch zdravotníci Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), najväčšej nemocnice na Slovensku, viac ako 23-tisíc pacientov, z toho viac ako 4 100 hospitalizovali. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

Zdravotníci najväčšej nemocnice na Slovensku najčastejšie pomáhali ľuďom s úpalom, kolapsovými stavmi, problémami s trávením, srdcovou slabosťou, zápalom pľúc, otrasom mozgu či popáleninami.


Zdravotníci poskytli urgentnú starostlivosť aj ľuďom po autonehodách, nehodách na motorkách, ale aj po športových či domácich úrazoch. Pomoc na urgentnom príjme vyhľadali počas leta všetky vekové kategórie.


Z piatich pracovísk UNB majú urgentný príjem tri - Ružinov, Kramáre a Petržalka. Urgentný príjem teda nenájdu pacienti na Mickiewiczovej v Starom Meste a v Podunajských Biskupiciach. “Čo sa týka klasickej pohotovosti, potrebnú neodkladnú zdravotnú starostlivosť dostanú pacienti aj na pohotovostiach, ktorú si ľudia často zamieňajú s urgentným príjmom,” upozornila Eliášová. Lekárska služba prvej pomoci, či už v hlavnom meste alebo v iných regiónoch Slovenska, býva napríklad na poliklinikách a povolenie vydáva v takom prípade daný samosprávny kraj, vysvetlila hovorkyňa.


UNB je najväčším zdravotníckym zariadením na Slovensku. Tvorí ju päť nemocníc - Nemocnica Ružinov, Nemocnica akademika L. Dérera na Kramároch, Nemocnica sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke, Nemocnica Staré Mesto na Mickiewiczovej ulici a Nemocnica Podunajské Biskupice. V UNB ročne hospitalizujú viac ako 100-tisíc pacientov a vyše 1,5 milióna ľudí absolvuje ambulantnú liečbu. Je štátnou príspevkovou organizáciou, ktorej zriaďovateľom je Ministerstvo zdravotníctva SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies