Najväčšia nemecká energetická spoločnosť E.ON vlani zaznamenala rekordnú stratu

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 09:34 • 2 min
Najväčšia nemecká energetická spoločnosť E.ON vlani zaznamenala rekordnú stratu

ESSEN - Najväčšia nemecká energetická spoločnosť E.ON zaznamenala v minulom roku opäť výraznú stratu. Firma vykázala rekordnú stratu už druhý rok po sebe.

slovakia

left justify in out

Podľa spoločnosti sú za tým odpisy stratových prevádzok, ktoré E.ON v druhej polovici roka vyčlení. V roku 2015 spoločnosť E.ON zaznamenala čistú stratu vo výške 7 mld. eur, pričom v roku 2014 to bolo 3,16 mld. eur. Analytici počítali so stratou na úrovni 6,48 mld. eur.


E.ON vyčleňuje obchodovanie s energiou, konvenčnú výrobu a prieskum a produkciu do novej spoločnosti Uniper. "Naše čísla odrážajú rozsiahlu štrukturálnu transformáciu, ktorú zažíva naše odvetvie a to pokračuje aj v tomto roku,“ povedal šéf spoločnosti Johannes Teyssen.


Nemecká firma E.ON pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť kúpila 49-percentný podiel ZSE v roku 2002. Vtedy zaplatila za minoritný podiel 330 mil. eur. V skupine ZSE vlastní akcie prostredníctvom firiem E.ON Energie AG (10 %) a E.ON Slovensko (39 %).

 

Zvyšný 51-percentný podiel vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Západoslovenská energetika je elektroenergetickou spoločnosťou. Svojim zákazníkom predáva elektrinu, ale aj zemný plyn. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies