Najväčšia nebankovka Provident na Slovensku končí!

NETKY.SK • 27 Február 2016, 12:30 • 2 min
Najväčšia nebankovka Provident na Slovensku končí!

BRATISLAVA - Najväčia nebankovka na Slovensku končí. Provident Financial na celom Slovensku rozpúšťa sieť 800 pôžičkových agentov. Ďalších 300 kmeňových zamestnancov sa dozvie podrobnosti ohľadne ukončenia pôsobnosti firmy.

slovakia

left justify in out

„Po dôkladnom posúdení dopadu legislatívnych zmien na naše podnikanie sme sa rozhodli ukončiť poskytovanie úverov do domácnosti prostredníctvom siete obchodných zástupcov na Slovensku a neponúkať ďalej ani úver na účet," povedal pre Markízu hovorca skupiny Provident Financial Nick Jones.

 

Podľa ďalších informácií balia kufre aj iné pôžičkové firmy. „Viacero spoločností po poslednej novele zákona muselo prerušiť poskytovanie svojich služieb," tvrdí mediálny zástupca nebankoviek Ivan Kahanec.

 

K ukončeniu tohto typu podnikania donútil zákon. Jeho príkazy sú jasné. „Sprísnenie úrokového stropu. A zároveň je to aj zákaz doplnkových služieb," vysvetlil Kahanec.

 

Úver v nebankovke preplatí klient najviac dvakrát drahšie ako v bežnej banke. A bonus vo forme osobného vyberania splátok je zakázaný, čiže dlžník si vrátenie peňazí musí postrážiť sám. Rizikoví klienti bez práce tak majú smolu.

 

„Tá klientela v súčasnosti nemá žiadnu legálnu možnosť na to, aby si požičali peniaze. Čiže to, čo aj očakávame, je, že sa obrátia na čierny trh," dodal Kahanec. Teda na pôžičkárov bez povolenia NBS. Väčšinou inzerujú na internete alebo v regionálnej reklamnej tlači. Dlžoby sa v týchto prípadoch často končia dlhovou pascou, v extrémnych prípadoch dokonca stratou strechy nad hlavou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies