Najväčšia kryptoburza na svete Binance očakáva v tomto roku zisk jednej miliardy dolárov

NETKY.SK • 7 Júl 2018, 19:00 • 2 min
Najväčšia kryptoburza na svete Binance očakáva v tomto roku zisk jednej miliardy dolárov

HONGKONG – Kryptoburza Binance očakáva v tomto roku čistý zisk vo výške jednej miliardy dolárov. V rozhovore pre médiá to povedal jej generálny riaditeľ Changpeng Zhao.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Začiatkom tohto týždňa zaznamenala burza Binance menšie technické problémy, kvôli ktorým dočasne pozastavila obchodovanie. Všetko sa však vyjasnilo a v priebehu niekoľkých hodín bola prevádzka obnovená.

 

Generálny riaditeľ Zhao ďalej povedal, že úspech búrz nezávisí od trhových cien kryptomien. Napriek tomu, že cena Bitcoinu (BTC) sa uplynulý mesiac pohybovala pod hranicou 7.000 dolárov, dosiahla burza Binance za prvý polrok čistý zisk vo výške 300 miliónov dolárov.

 

img

Changpeng Zhao

 

Burza Binance je dlhodobo lídrom na trhu kryptomien, keď denný objem obchodovania v súčasnosti dosahuje približne 1,2 miliardy dolárov.

 

Vďaka týmto obrovským ziskom sa začínajú realizovať ambiciózne plány a burza bude v blízkej budúcnosti ponúkať svoje služby v Ugande a na Bermudách. Burza Binance, ktorá tento rok presunula svoje sídlo na Maltu, má v súčasnosti približne 10 miliónov klientov.

 

img

 

Podobné plány však má aj konkurencia, ktorá tiež rozširuje svoju pôsobnosť do ďalších jurisdikcií. Burza Huobi vo štvrtok 5.júla spustila svoju prevádzku v Austrálii, v trťom kvartáli plánuje spustiť obchodovanie aj v Londýne a v blízkej budúcnosti aj v Spojených štátoch amerických. Burza Coinbase by mala čoskoro získať americkú bankovú licenciu a chce sa zamerať aj na Japonsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies