Najväčšia kórejská burza UPbit podozrivá z podvodu

NETKY.SK • 12 Máj 2018, 14:30 • 2 min
Najväčšia kórejská burza UPbit podozrivá z podvodu

SOUL – Podľa správ z Južnej Kórey až desať vyšetrovateľov a miestna polícia vyšetrujú najväčšiu kryptoburzu v krajine UPbit kvôli podozreniam z podvodu. Sídlo spoločnosti v okrese Gangnam-gu prehľadávali 10. a 11. mája.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Burza UPbit je štvrtou najväčšou burzou na svete podľa 24 hodinového objemu obchodovania a v súčasnosti čelí podozreniam z podvodu, keď mala predávať zákazníkom kryptomeny, ktoré v skutočnosti nevlastnila. Burza údajne falšovala účtovné záznamy a klamala investorov. "Skonfiškovali sme pevné disky a účtovné knihy. Očakáva sa, že analýza bude trvať niekoľko dní," uviedla prokuratúra.

 

img

 

Na webovej stránke burzy sa objavilo oznámenie, ktoré potvrdilo vyšetrovanie. Burza v ňom zároveň uistila klientov, že jej služby sú stále v prevádzke: "UPbit je v súčasnosti predmetom vyšetrovania zo strany prokuratúry, avšak my stále usilovne pracujeme. Všetky služby UPbit, ako sú transakcie či výbery, fungujú normálne. Vaše aktíva sú bezpečne uložené na vašom účte, takže môžete byť pokojní a využívať služby UPbit."

 

img

 

Úrady v Južnej Kórei vyšetrujú kryptoburzy v dôsledku sprísňovania regulácie v krajine. Na sociálnych sieťach sa okamžite objavili komentáre a špekulácie, že tieto správy výrazne ovplyvnili trh s kryptomenami a vyvolali paniku. Ceny TOP100 kryptomien klesali v priemere o 15 až 20 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies