Najväčšia charitatívna akcia Parasport24 tour sa bude niesť v znamení behu!

NETKY.SK • 4 Február 2022, 10:15 • 2 min
Najväčšia charitatívna akcia Parasport24 tour sa bude niesť v znamení behu!

BRATISLAVA - Parasport24 organizuje aj tento rok unikátnu charitatívnu akciu! Po 14. úspešných ročníkoch nebudú účastníci Parasport24 bicyklovať, ale behať. Fanúšikovia tohto športu sa stretnú na troch behoch.

slovakia

left justify in out

Parasport24 tour sa 14 rokov nieslo v znamení cyklistiky po celom Slovensku. Partiu ľudí s hendikepom podporili mnohé známe tváre mediálneho sveta. Fanúšikmi projetku sú herečky Zuzana Vačková, Bibiana Ondrejková, herci Juraj Bača, Přemysl Boublik, speváci Sima Magušinová, Martin Harich či športovkyňa Danka Barteková.

 

img

 

„Za 14 rokov Parasport24 tour sme prebicyklovali spolu takmer 4 000 kilometrov. Keď spočítame kilometre všetkých účastníkov, dostaneme sa k číslu takmer 65 000, čo predstavuje jeden a polkrát obehnúť našu planétu. Spolu sme vyzbierali pomoc v hodnote takmer 350 000 eur. Každému, komu sme pomohli, s nami pomáha ďalej, preto teraz zväčšíme našu akciu a zároveň vymeníme druh športu. Bicyklovanie zameníme za beh a nordic walking, kde sa môže zapojiť viac ľudí,“ vysvetlil organizátor akcií a šéf občianskeho združenia Parasport24 Miroslav Buľovský.

 

Prečítajte si tiež: Eduard Heger a Vladimír Lengvarský si pripomenuli Svetový deň boja proti rakovine

 

V roku 2022 je cieľom občianskeho združenia Parasport24 odbehnúť 3 behy. „Do jubilejného 15. ročníka chceme zapojiť 3 kraje - Žilinský, Trenčiansky a Spišský. Ale hlavne je naším cieľom zapojiť nielen tisícky bežcov priamo na akciách, ale aj vo svete takzvaným virtuálnym behom. Bude sa dať behať v mieste bydliska, na dovolenke, skrátka kdekoľvek. O to sa postaráme propagáciou na sociálnych sieťach, kde máme takmer 50 000 podporovateľov,“ ozrejmil Buľovský.

 

img

 

V sobotu 16. apríla 2022 odpáli Turčiansky beh so štartom a cieľom v Žabokrekoch pri Martine vo veľkom areáli futbalového štadióna. Účastníci budú bežať prevažne poľnými cestami s krásnou turčianskou scenériou. V máji 2021 vyzbierali na Turčianskom behu vyše 5 000 eur, ktoré sa organizátori chystajú znásobiť.

 

„Keď sa podarí pomoc v Turci, o mesiac sa presunieme do Trenčianskeho kraja. Trenčiansky beh sa uskutoční 14. mája v krásnej prírode Bielych Karpát v katastri Vršatské Podhradie. Štart a cieľ bude v hoteli Jasoň a celá trať povedie v nádhernom prostredí Vršatskej magistrály až na Moravu. Pre tento kraj sme sa rozhodli najmä pre skvelú spoluprácu, ktorú máme už 8 rokov s Trenčianskym samosprávnym krajom. Za rok 2021 sme tu nechali pomoc v hodnote takmer 65 000 eur,“ neskrýval radosť organizátor.

 

img

 

Po letnej prestávke sa Parasport24 tour presunie na Spiš a 10. septembra 2022 sa bude konať Spišský beh. Štart a cieľ bude na úplne novom atletickom štadióne v Spišskej Novej Vsi a trasa povedie krásnou lesnou prírodou, ktorú ponúka okolie mesta. Výťažok z turné poputuje vybraným sociálne slabým rodinám, hendikepovaným jednotlivcom aj inštitúciám v oblastiach, kde sa bude akcia konať.

 

„Zmenu sme už potrebovali. Za 14 rokov sme nielen pomáhali, ale aj inšpirovali k pomoci iných. Rád sa posúvam vpred a mám rád výzvy. Teraz žijeme ťažšiu dobu na organizáciu akýchkoľvek podujatí, preto je potrebné veci meniť tak, aby bolo možné plniť ciele, ktoré si dávame. Stále platí moje motto 'cestu nájdeme, alebo si ju urobíme'. Teraz sme si našli novú a vďaka skvelým ľuďom, ktorých okolo seba mám, ju aj zvládneme, aby sme pokračovali v pomoci iným,“ uzavrel Miroslav Buľovský.

 

Vstupenky na Parasport24 tour sú dostupné tu

 

Možno vás zaujme: Veľký úspech! Dievčatku zachránilo život srdce zo Slovenska

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies