Najväčší záujem Slovákov bol tento rok o kratšie a európske lety

NETKY.SK • 26 December 2022, 17:00 • 2 min
Najväčší záujem Slovákov bol tento rok o kratšie a európske lety

BRATISLAVA - Najobľúbenejšie a najčastejšie destinácie Slovákov sú Londýn, Barcelona, Palma de Mallorca, Miláno a Rím. Počet zahraničných návštevníkov SR sa v porovnaní s tým vlaňajším strojnásobil a počet slovenských cestovateľov sa tento rok zvýšil o viac než dvojnásobok oproti vlaňajšku. Najsilnejšími mesiacmi boli tradične máj až júl.

slovakia

left justify in out

Priemerné ceny leteniek sa dostali na úroveň roku 2019. Informovala o tom spoločnosť Kiwi.com. Podľa nej Slováci celosvetovo navštívili 115 krajín, kde sa zdržali najčastejšie tri až šesť dní, a precestovali viac ako 84 miliónov vzdušných kilometrov. Na krátke vzdialenosti bolo 73 % letov, na stredné 24 % a na diaľkové 3 %. Vlani a rok predtým ceny leteniek klesali, pretože letecké spoločnosti chceli stimulovať dopyt, uviedla firma. Tento rok však zaznamenali ceny takmer ako spred pandémie. "V priemere tak boli tohtoročné ceny o 29 % vyššie než vlani, avšak stále nedosiahli úroveň z roku 2019, a to ani na európskej úrovni, ani celosvetovo," uviedla riaditeľka zákazníckej skúsenosti v spoločnosti Eliška Řezníček Dočkalová. Najčastejší cestovatelia na Slovensko boli z Českej republiky, Spojeného kráľovstva, Turecka, Bulharska a Grécka. Najviac letov smerovalo z Londýna do Bratislavy, uzavrela spoločnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona