Najväčší záujem o podporu od Bratislavského kraja bol na projekty pešej a cyklistickej turistiky

NETKY.SK • 24 Február 2017, 16:12 • 2 min
Najväčší záujem o podporu od Bratislavského kraja bol na projekty pešej a cyklistickej turistiky

BRATISLAVA - Najväčší záujem o poskytnutie príspevku z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu bol na projekty pešej a cyklistickej turistiky, vodáckej turistiky a ekoturizmu, vidieckeho turizmu a agroturizmu či na podporu historického a kultúrneho dedičstva.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman, celkovo dostali 62 žiadostí o finančnú podporu, o ktorých rozhodovala odborná komisia. Žiadať o dotáciu mohli fyzické osoby podnikatelia, obec, mesto alebo mestská časť na území BSK a právnické osoby, ktoré majú sídlo na území BSK a ktoré nie sú založené BSK.

 

Turistické projekty si rozdelia sumu 249 600 eur. O tom, ktoré projekty dostanú dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy, rozhodnú členovia dotačnej komisie BSK a následne poslanci krajského zastupiteľstva 30. marca.

V pondelok 20. februára Rada BSK pre kultúru a umenie uzavrela tiež mesačné hodnotenie 612 žiadostí, ktoré sa uchádzali o dotáciu na podporu kultúry. Medzi projektmi, ktoré postúpili ďalej, je najviac - 103 žiadostí zameraných na hudbu. Druhý najvyšší počet - 101 žiadostí je venovaných podpore ľudovej kultúry a kultúrno-osvetovej činnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies