Najväčší smoliar na svete: 27 miliónový jackpot mu ušiel o sedem sekúnd

NETKY.SK • 30 Január 2015, 09:30 • 2 min
Najväčší smoliar na svete: 27 miliónový jackpot mu ušiel o sedem sekúnd

TORONTO - Kanaďan, ktorému odmietli vyplatiť časť z jackpotu 27 miliónov kanadských dolárov, pretože zmeškal konečný termín na kúpu tiketu o sedem sekúnd, neuspel dnes s odvolaním na súde a peniaze nezíska. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najvyšší kanadský súd dnešným rozhodnutím ukončil sedemročnú právnu bitku účtovníka Joela Ifergana, ktorý si nárokoval na svoj podiel z výhry.
      

Ifergan prišiel 23. mája 2008 do malého miestneho obchodu so zmiešaným tovarom krátko pred 21.00 h, aby si kúpil tikety na nočné losovanie v hre "Lotto Super 7". Predavač v obchode mu povedal, aby sa poponáhľal, pretože konečný termín - 21. hodina - sa už blíži. Tieto podrobnosti uviedol súd v zhrnutí celého prípadu.
      

Keď hodiny na termináli lotérie ukazovali 20.59 h, bol zaregistrovaný iba jeden z dvoch tiketov. Druhý tiket, výherný, bol vytlačený a zaregistrovaný na počítači vládnej stávkovej spoločnosti Loto-Québec sedem sekúnd po 21.00 h, preto patril už do budúcotýždňového losovania.
      

Predavač v obchode oznámil Iferganovi, že včas bol zaregistrovaný len jeden tiket, a spýtal sa ho, či si ešte stále chce kúpiť aj druhý tiket. Ifergan odpovedal, že chce, a zaplatil za oba. Keď mužovi odmietli vyplatiť polovicu jackpotu lotérie, ktorý dostal ďalší výherca, Ifergan zažaloval spoločnosť Loto-Québec za oneskorené spracovanie jeho zákazky.

 

Prípadom sa postupne zaoberali všetky stupne kanadských súdov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona