Najväčší sérioví vrahovia histórie

NETKY.SK • 8 Apríl 2018, 09:12 • 2 min
Najväčší sérioví vrahovia histórie

BRATISLAVA - Každý z nás sa za určitých okolností môže stať vrahom, väčšina z nás to však predsa len neurobí. No potom sú tu takí ľudia, ktorí za svoj život spáchali hrozné činy. Osud im nadelil neskutočnú krutosť, bezcitnosť a nepredstaviteľné násilie.

slovakia

left justify in out

Charles Manson

Charles Manson sa stal ikonou zla. Sériový vrah a zločinec využil svoju schopnosť manipulovať ľudí a v šesťdesiatych rokoch založil kultovú skupinu známu pod menom „rodina“. Členov tejto skupiny manipuloval na zabíjanie ľudí pod jeho menom. Spáchali množstvo vrážd.

 

Jedna z najhorších bola vražda herečky Sharon Tate, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva. Charles Manson zfanatizoval svojho komplica Charlesa "Tex" Watsona, Patriciu Krenwinkelovú, Susan Atkinsonovú a Lindu Kasabianovú. Čo sa dialo potom, je úplne nepredstaviteľné. Sharon prosila o život svojho dieťaťa.

 

Dokonca navrhovala, aby jej pomohli dieťa porodiť a potom nech ju pokojne zabijú. Jej prosby boli však márne. Atkinsová spolu s Watsonom potom Sharon dobodali. Manson bol potom odsúdený na trest smrti, ktorý bol po zmene zákonov zmenený na doživotie. Charles Manson zomrel 19. novembra 2017 na následky početných zdravotných problémov.

 

obrazok

 

John Wayne Gacy

Gacyho správanie začali ovplyvňovať sexuálne úchylky už v polovici šesťdesiatych rokov. Ako 26-ročný sa po prvý krát dostal do konfliktu so zákonom. Mal vtedy 26 rokov. V Iowe vlastnil malú reštauráciu s rýchlym občerstvením a jedného večera v jej zadnej miestnosti zatvoril 16-ročného chlapca, zviazal ho a nútil k orálnemu sexu. Chlapcovi sa podarilo ujsť a Gacyho onedlho obžalovali zo sodomie. Dostal desať rokov, ale keďže jeho trestný register bol predtým čistý a vo väzení sa správal vzorovo, prepustili ho už po 18 mesiacoch.

 

Po nejakej dobe u neho ale došlo k prvej vražde, kedy sa začal obliekať ako klaun a aby si ľahšie získal dôveru ľudí, tak sa angažoval na detských oslavách. John Wayne Gacy sa tak dopustil vraždy 33 ľudí, medzi ktorými boli hlavne deti, ktoré pochoval vo svojej pivnici.

 

obrazok

 

Richard Chase

Sériový vrah Chase nemal vôbec žiadne zábrany, správal sa ako upír. Pri svojej túžbe po krvi na prelome rokov 1977 a 1978 zavraždil šesť ľudí v priebehu 29 dní. Jeho vyčíňanie vystrašilo kalifornské mesto Sacramento.

 

Trpel utkvelou predstavou, že akonáhle prestane piť krv, jeho srdce sa začne okamžite zmenšovať. Preto sa rozhodol, že bude zabíjať drobné zvieratá ako králiky, psy alebo mačky a ich telá pojedať. V roku 1977 po prvý raz zabil človeka. Na sériového vraha zabil síce "len" sedem ľudí, ale najhoršie na tom bolo, v akom stave boli telá nájdené. Telá bola rozrezané, vnútornosti ľudí boli pohádzané rôzne v chladničke a v chladiacich zariadeniach a niektoré časti tiel už boli zjedené.

 

obrazok

 

Dr. Harold Shipman

Doktor a brutálny sériový vrah, ktorý potichu zabil za svoj život až 250 ľudí. Dr. Harold Shipman mal veľmi dobrú povesť a ľudia ho mali radi. Jediní, kto si na neho sťažoval, boli jeho kolegovia, pretože sa im moc nezdala vysoká úmrtnosť jeho pacientov. Shipman sa totiž zameral hlavne na staršie pacientky, ktoré zabíjal tým, že im vpichol do tela veľké množstvo látok, ktoré spôsobili ich smrť. Roku 2000 bol obvinený a odsúdený na doživotie a stal sa tak prvým odsúdeným lekárom v Anglicku, ktorý vraždil svojich pacientov.

 

obrazok

 

Luis Alfredo Garavito

Luis Alfredo Garavito Cubillos bol kolumbijský násilník a vrah, ktorý sa priznal k zavraždeniu 147. chlapcov. Nazývali ho aj Beštiou.
Luis bol obvinený z vraždy, mučenia a znásilnenia a v roku 1999 bol zavretý do väzenia, v ktorom nakreslil mapu popisujúce polohy pochovaných tiel. Bizarné na tomto prípade je, že kvôli kolumbijským zákonom bol odsúdený iba na 22 rokov za mrežami.

 

obrazok

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies