Pri Kráľovej Lehote štartuje kresťanský festival CampFest

NETKY.SK • 3 August 2016, 10:50 • 2 min
Pri Kráľovej Lehote štartuje kresťanský festival CampFest

BRATISLAVA - Na Ranči Kráľova Lehota vrcholia prípravy osemnásteho ročníka festivalu CampFest. Festival sa začína vo štvrtok a potrvá do nedele. Okrem bohatého hudobného a sprievodného programu organizátori pripravili aj pestrosť tém a hovoreného slova.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na najväčšom pódiu, počas hlavného programu, sa rečníci budú venovať avizovanej ústrednej téme: PRÍĎ! (KRÁĽovstvo Tvoje). Odznejú hlavné témy z pohľadu Vlasťa Beňa (Príď ako Kráľ), Miroslava Tótha (Príď kráľovstvo Tvoje), Jozefa Grexu (Dieťa Kráľa), Jula Slováka (Buď vôľa Tvoja) a Mária Tomášika (Za Kráľa). Evanjelizačné slovo a svedectvá podajú Pavol Strežo, Peter Mozola či Vlado Žák. V priebehu dvoch festivalových dní si budú môcť prítomní vypočuť niekoľko seminárov.


Koordinátor iniciatívy „Tvoja vec!“ Eduard Filo bude bližšie hovoriť o vízii projektu na seminári Slovensko-tvoja vec. Evanjelický farár Karol Verčimák sa bude venovať večnej otázke Kto môže za zlo na svete? (ak môže). Riaditeľ projektu GodZone Julo Slovák bude so svojimi hosťami diskutovať na tému Ako slúžiť v Božom kráľovstve. Manželia Vlado a Martinka Žákoví priblížia svoj pohľad na Bozkávanie až po sexe. Vedúci centra pre rodinu Aktivcentrum Pavol Strežo príde hovoriť na tému Ako poznať Božiu vôľu. Ján Hudáček bude viesť moderovanú diskusiu s veriacimi poslancami Národnej rady SR, pričom predstavia víziu projektu Kresťan v politike. O potrebe odpustenia a pokánia bude hovoriť leader kresťanského spoločenstva z Čiech – Tomáš Korčák.


Za CampFestom stojí tím mládežníckych vedúcich z viacerých kresťanských cirkví Slovenska. Spoločne hľadajú, ako chce Pán Boh osloviť mladú generáciu na Slovensku. Miestom, kde sa už pravidelne CampFest odohráva, je lokalita obce Kráľova Lehota, neďaleko Liptovského Hrádku. 

 

Festival CampFest ponúka výbornú hudbu, inšpiratívne slovo, semináre, koncerty, tanec, netradičné športy a najmä prežívanie Božej prítomnosti. Kresťanská hudba nie je iba o speve a hraní, ale o oslave Boha, ktorý poslal svojho jediného syna Ježiša Krista, aby spasil svet. Božia prítomnosť je reálna a je možné ju prežiť práve pri piesňach, ktoré oslavujú meno Ježiš. V ňom je spasenie, uzdravenie, vyslobodenie od všetkých závislostí. 

 

Tento rok sa predstavia známe slovenské ale aj zahraničné kapely. Už tradične podporia festiaval skupiny ako sú Tretí deň, Lámačské chvály, ESPÉ, BCC worship, či Hearbeat. Zo zaraničných interprétov sa predtavia Derech, Graham Kendrick, Riverside Worship Band a ďalší.

 

Všetci priaznivci slnečného reggae pozor!  Prvou zahraničnou kapelou, ktorú tento rok zažijete naživo na festivale CampFest je americká reagge worship kapela Christafari (USA). Už po druhý krát prisľúbili účasť ktorí po celom svete predali viac ako pol milióna albumov, čím sa zaradili medzi top Gospel Reggae umelcov všetkých čias. Vo svojej tvorbe využívajú unikátnu kombináciu tradičných rytmov a moderného dancehall reggae, aby prehlasovali nekompromisnú správu o Nádeji a spasení ku stratenej generácii.

 

 

Ďalšou zahraničnou kapelou, ktorá sa predstaví premiérovo na Slovensku a zároveň na CampFeste je formácia Rivers & Robots (UK). 

 

 

Za CampFestom stojí tím mládežníckych vedúcich z viacerých kresťanských cirkví Slovenska. Spoločne hľadajú ako chce Pán Boh osloviť mladú generáciu na Slovensku.

 

Miestom, kde sa už pravidelne CampFest odohráva je lokalita obce Kráľova Lehota, neďaleko Liptovského Hrádku, v krásnej prírode Nízkych Tatier. Viac o festivale sa dozviete TU!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies