Najväčší jadrový bunker sveta sa nachádza v Česku, miliardári v tomto luxuse prežijú aj 10 rokov

NETKY.SK • 30 Marec 2022, 08:30 • 2 min
Najväčší jadrový bunker sveta sa nachádza v Česku, miliardári v tomto  luxuse prežijú aj 10 rokov

Bunker sľubuje ochrániť tých najbohatších a dopriať im luxus, ktorý je pre nich štandardom.

slovakia

left justify in out

Kryty civilnej ochrany na Slovensku sú v dosť  zanedbanom a zabudnutom stave, naši českí bratia sa môžu pochváliť najväčším jadrovým bunkrom na svete. Áno, čítate správne. Tento prívlastok nie je ani zďaleka to jediné „naj“, čím sa bunker nazývaný Oppidum môže pýšiť, píše The Daily Star. 

 

img

 

Oppidum prekypuje luxusom, masívnou rozlohou až 7 200 metrov štvorcových a čo je na ňom najpríťažlivejšie – nachádza sa na tajnom mieste a je to najdrahšia stavbu vybudovaná na bývanie v Česku. Smutnou správnou pre všetkých nás bežných smrteľníkov je, že je určený miliardárom z celého sveta.

 

img

 

Preto je samozrejmé, že im musí ponúknuť istý štandard, na aký sú zvyknutí. V bunkri nechýba luxusné vybavenie, moderné izby, bazén, vínna pivnica alebo heliport. Daily Mail dokonca spomína kino, kúpele, najmodernejšiu telocvičňu, bar alebo záhradu v podzemí.

 

Jeho vznik siaha ešte do obdobia vrcholiacej Studenej vojny, teda do roku 1984. Podľa portálu TV Noviny sa na ňom podieľal aj popredný český bezpečnostný expert, vojak a generál Andor Šándor, ktorý je zároveň bývalým šéfom vojenskej tajnej služby.

 

img


,,Unikátnosť tohto bunkra spočíva v skutočnosti, že kombinuje špičkové bezpečnostné prvky s luxusom a pohodlím. Je to najznámejšie podobné zariadenie na svete," povedal Šándor pre magazín Forbes.

 

img


Podľa informácií má najväčší apartmán 627 metrov štvorcových a je určený pre majiteľa a jeho rodinu. V komplexe sa nachádzajú aj menšie apartmány, ktoré sú určené pre služobníctvo, priateľov, ale aj obchodných partnerov. Oppidum má vlastné zariadenie na úpravu vody a celý komplex bude zásobovaný trvanlivými potravinami, ktoré umožnia obyvateľom prežiť až desať rokov.

 

img


Keby ste sa chceli o komplexe dozvedieť viac, na oficiálnej stránke sa vám to nepodarí. Po vstupe na stránku od vás požadujú štvormiestny kód, bez ktorého sa na ňu nedostanete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies