Najväčší exportéri musia predať devízy

NETKY.SK • 23 December 2014, 17:25 • 2 min
Najväčší exportéri musia predať devízy

MOSKVA - Ruská vláda prikázala najväčším štátnym exportným firmám, aby predali časť svojich príjmov v zahraničných menách a dostali ich na úroveň, kde sa nachádzali k 1. októbru tohto roka.

slovakia

left justify in out

Nariadenie sa týka plynárenského koncernu Gazprom, ropných firiem Rosnefť a Zarubežnefť, ako aj producentov diamantov Alrosa a Kristal, uviedla vláda vo vyhlásení. Aktíva v cudzích menách majú firmy stlačiť na požadovanú úroveň k 1. marcu budúceho roka. Centrálnej banke krajiny musia zároveň spoločnosti každý týždeň posielať hlásenia o čistej hodnote svojich devízových aktív. 

 

Denník Kommersant predtým informoval, že najväčšej ruské exportné firmy v štátom vlastníctve majú počas nasledujúcich dvoch mesiacov predávať v priemere zhruba 1 mld. USD denne. Ruský prezident Vladimir Putin opakovane sľuboval, že krajina nezavedie kontrolu kapitálu, predmetné opatrenie však možno podľa agentúry Reuters považovať za miernejšiu formu reštrikcií v oblasti kapitálových tokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies