Najužitočnejším hráčom v Major League Soccer sa stal David Villa

NETKY.SK • 7 December 2016, 15:36 • 2 min
Najužitočnejším hráčom v Major League Soccer sa stal David Villa

WASHINGTON - Španielsky bývalý futbalový reprezentant David Villa sa stal najužitočnejším hráčom v práve vrcholiacej sezóne Major League Soccer v USA.

slovakia

left justify in out

Za 35-ročným útočníkom New York City FC skončili Bradley Wright-Phillips a Sacha Kljestan, obaja z tímu New York Red Bulls. Poradie vzišlo z hlasovania hráčov, trénerov a zástupcov médií v MLS.


David Villa nastrieľal v tejto sezóne MLS 23 gólov, pripísal tiež 27 asistencií a výrazne sa zaslúžil o to, že New York City FC prvýkrát v histórii klubu postúpil do play-off. Tam im však ruže nekvitli. V semifinále Východnej konferencie Newyorčania podľahli súperom z Toronto FC v súčte oboch zápasov 0:7. "Víťazstvo v tomto hlasovaní znamená pre mňa veľa. Je to jeden z najlepších dní mojej kariéry," vyhlásil David Villa podľa webu MLS.


Obávaný kanonier David Villa v rokoch 2005 - 2014 reprezentoval Španielsko a v 97 zápasoch v drese národného tímu strelil 59 gólov. V roku 2008 bol členom tímu, ktorý v Rakúsku vybojoval titul majstrov Európy. O dva roky neskôr v Juhoafrickej republike pridal do zbierky aj titul majstra sveta so Španielmi.


Sezóna MLS vyvrcholí už počas najbližšieho víkendu. Finále Toronto FC - Seattle Sounders je na programe v sobotu 10. decembra (už v nedeľu o 2.00 h SEČ) na BOM Field v Toronte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies