Najúspešnejšiemu poľskému tímu Górnik Zabrze hrozí pád, Gergel stále verí

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 13:54 • 2 min
Najúspešnejšiemu poľskému tímu Górnik Zabrze hrozí pád, Gergel stále verí

ZABRZE - Na jar žiadne víťazstvo v desiatich dueloch, zisk iba štyroch bodov a posledná priečka v tabuľke. Taká je aktuálna vizitka futbalistov poľského klubu Górnik Zabrze, ktorí cez víkend nestačili v Krakove na miestnu Wislu (1:3) v rámci 1. kola nadstavbovej skupiny o záchranu v tamojšej najvyššej súťaži Ekstraklase.

slovakia

left justify in out

"Baníci" majú v zredukovanom poradí na konte 13 bodov. Na istotu záchrany strácajú v tejto chvíli 5 bodov, a tak čoraz reálnejšie hrozí, že najúspešnejší poľský klub (spoločne s Wislou 14 majstrovských titulov, pozn.) si v budúcej sezóne zahrá o súťaž nižšie.


Klub, v ktorom má časť akcií aj nemecký majster sveta Lukas Podolski pochádzajúci z neďalekých Gliwíc, naposledy vypadol z najvyššej súťaže v roku 2009, vtedy sa v najkratšom možnom čase vrátil späť medzi poľskú elitu.


Portál SportSlaski.pl prišiel s teóriou, že za zlými výsledkami Górnika v jarnej časti môže byť zimné sústredenie v Španielsku. Podľa uvedeného zdroja sa v rovnakým klimatických podmienkach pripravovala aj Cracovia Krakov a Piast Gliwice, pričom obe tieto mužstvá podobne ako Górnik Zabrze nedosahujú v druhej časti sezóny také výsledky ako na jeseň.

 

"Ťažko povedať, či je za tým náš pobyt v Španielsku. To bolo už predsa dávno. Keď sme na ihrisku, nemyslíme na to, čo bolo. Naša hra vyzerá zle a to je fakt. Každý z nás musí pri analýze chýb začať predovšetkým u seba," vyhlásil 28-ročný slovenský legionár Roman Gergel, po jesennej časti štvrtý najlepší strelec Ekstraklasy s deviatimi gólmi. Jubilejný desiaty zásah pridal až v nedeľu v Krakove do siete Wisly, po 120 dňoch od predošlého zásahu do siete Zaglebia Lubin (18. decembra 2015, pozn.).


"Môj gól padol po veľkej chybe mužstva Wisly. Využil som šancu, ale tento zásah nám v konečnom účtovaní nič nedal. Keď už sa zdalo, že by sme mohli vyrovnať na 2:2, inkasovali sme tretíkrát. Potom už na zvrat v stretnutí nebolo dostatok času. Musíme hľadať dôvod našej slabšej hry. Nie sme mladé mužstvo, ale tím plný skúsených hráčov. Verím, že si nakoniec s touto situáciou poradíme," skonštatoval niekdajší hráč Dunajskej Stredy, Prešova, Žiliny a Trenčína.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona