Najťažšie to bude mať asi Stochova Slavia, v akcii sa predstavia aj Mak a Škriniar

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 13:05 • 2 min
Najťažšie to bude mať asi Stochova Slavia,  v akcii sa predstavia aj Mak a Škriniar

Bratislava - Futbalová Európska liga UEFA 2018/2019 ponúkne vo štvrtok úvodné osemfinálové zápasy, pričom v akcii budú aj tri kluby so slovenskými legionármi. Inter Miláno s obrancom Milanom Škriniarom sa o postup do štvrťfinále pobije s Eintrachtom Frankfurt. Bude to ich premiérová konfrontácia v európskych súťažiach, Inter sa naposledy v Nemecku predstavil v 16-finále Ligy majstrov v roku 2011, kde po góloch Samuela Eto'oa, Wesleyho Sneijdera a Gorana Pandeva zvíťazil 3:2.

slovakia

left justify in out

Zenit Petrohrad so slovenským krídelníkom Róbertom Makom nastúpi proti FC Villarreal. Ruský klub sa na Európsku ligu naladil víťazstvom 1:0 na ihrisku Ural Jekaterinburg, pričom Mak hral za hostí do 84. minúty. Tréner Zenitu Sergej Semak pre klubový web uviedol, že slovenský reprezentant mal svalové problémy.

Spomedzi klubov so slovenským zastúpením bude mať zrejme najťažšiu úlohu Slavia Praha s Miroslavom Stochom. Nastúpi proti FC Sevilla, ktorá je rekordný päťnásobný víťaz EL.

 

"Pokiaľ budeme hrať so srdcom a urobíme všetko, čo je v našich silách, tak si myslím, že sme schopní odviezť si taký výsledok, aby sme doma pred vypredaným štadiónom bojovali o postup do poslednej sekundy zápasu," povedal pre klubový web tréner "zošívaných" Jindřich Trpišovský.

 

Seville sa v domácej La Lige v súčasnosti veľmi nedarí, v uplynulých šiestich zápasoch zvíťazila iba raz a na konte má štyri prehry. V 1. kole vyraďovačky s Laziom Rím v EL však neinkasovala ani raz, triumfovala vonku 1:0 a doma 2:0.

 

"Ja som videl všetky ich zápasy a myslím si, že je to zapríčinené nepremieňaním dôležitých šancí. Je to kvalitné mužstvo, v ktorom rotuje štrnásť alebo pätnásť hráčov. Pokiaľ im niekto vypadne, ako napríklad vykartovaný Vazquez, tak sú tu ďalší hráči. Hrajú jedným štýlom a v jednom rozostavení. Sevilla mala horšie výsledky skôr v zápasoch u súperov, doma stretnutia zvláda. Keď prehráte nejaký zápas, tak sa naopak na ďalší sústredíte o to viac. Nebral by som to ako nejakú výhodu," dodal Trpišovský.

 

 

Odvety sa uskutočnia o týždeň 14. marca. Finále sa bude hrať 29. mája v Baku.

 

osemfinále EL 2018/2019:

18.55 Eintracht Frankfurt - Inter Miláno

18.55 Dinamo Záhreb - Benfica Lisabon

18.55 FC Sevilla - Slavia Praha

18.55 Arsenal Londýn - Stade Rennes

18.55 Zenit Petrohrad - FC Villarreal

21.00 Chelsea Londýn - Dynamo Kyjev

21.00 SSC Neapol - FC Salzburg

21.00 FC Valencia - FC Krasnodar

 

kalendár žrebov EL 2018/2019:

15. marca: žreb štvrťfinále a semifinále (Nyon)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies