Najťažšia prehra Španielov na MS od roku 1950

NETKY.SK • 14 Jún 2014, 10:11 • 2 min
Najťažšia prehra Španielov na MS od roku 1950

SALVADOR - Futbalisti Holandska vo svojom úvodnom vystúpení na svetovom šampionáte v Brazílii po dominantnom výkone roztrhali obhajcov titulu Španielov 5:1 a pripísali si prvé tri body do tabuľky B-skupiny. Ide o najvyššiu prehru Španielov na majstrovstvách sveta od roku 1950, keď podľahli domácej Brazílii.

slovakia

left justify in out

O odplatu Španielom za prehru z finále majstrovstiev sveta spred štyroch rokov (0:1 po predĺž.) sa v holandských dresoch postarali dvoma gólmi Arjen Robben a Robin van Persie. Piaty gól pridal 22-ročný obranca Stefan de Vrij, ktorý strelil svoj prvý gól v reprezentačnom drese. Španieli vyhrali tri ostatné veľké futbalové turnaje: majstrovstvá Európy 2008, majstrovstvá sveta 2010 aj majstrovstvá Európy 2012. Pred súbojom s Holanďanmi z ostatných 33 stretnutí prehrali iba raz. Na svetovom šampionáte si však pripísali prehru vo svojom otváracom súboji druhý raz v sérii. Pred štyrmi rokmi v JAR začali svoje vystúpenie zaváhaním so Švajčiarskom 0:1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona