Najsympatickejším predsedom politickej strany je Béla Bugár

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 12:53 • 2 min
Najsympatickejším predsedom politickej strany je Béla Bugár

BRATISLAVA – Najsympatickejším predsedom politickej strany na Slovensku je podpredseda Národnej rady SR a predseda strany Most-Híd Béla Bugár, ktorý je zároveň aj jedným z dvoch najdôveryhodnejších politikov. Vyplýva to z telefonického prieskumu verejnej mienky, ktorý v dňoch 4. až 10. mája uskutočnila spoločnosť AKO, s.r.o., na vzorke 1000 respondentov.

slovakia

left justify in out

Respondenti odpovedali na otázku "Prečítam vám mená niektorých politikov, a vy, prosím, pri každom z nich povedzte, či je daný politik pre vás dôveryhodný, alebo nie, a či je vám sympatický, alebo nie. Odpovedajte ku každému politikovi podľa 4-stupňovej škály."

 

Najsympatickejším a zároveň najdôveryhodnejším politikom sa podľa prieskumu stal Béla Bugár, ktorý je sympatický 62 percentám oslovených a dôveruje mu 58 percent respondentov. Tesne za ním skončil predseda Národnej rady SR a zároveň predseda SNS Andrej Danko, ktorý je sympatický 59 percentám opýtaných a zároveň mu dôveruje 58 percent oslovených.

 

Politika Andreja Danka podľa politológa Michala Horského, zarezonovala v spoločnosti a pomohla jeho Slovenskej národnej strane vymaniť sa z nálepky najkorupčnejšej parlamentnej strany v dejinách Slovenska po Novembri 1989.

 

Nasleduje premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico, sympatický je 51 percentám respondentov a dôveruje mu 48 percent z oslovených ľudí.

 

Richard Sulík (SaS) je sympatický 44 percentám, Boris Kollár (Sme rodina) 41 percentám, Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) 30 percentám, Radoslav Procházka (#Sieť) 25 percentám a Marian Kotleba (ĽSNS) 23 percentám opýtaných.

 

Podľa prieskumu Sulíkovi dôveruje 43 percent respondentov, Kollárovi 31 percent, Matovičovi 26 percent, Procházkovi 20 percent a Kotlebovi 25 percent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies