Najšťastnejší sú Dáni, najmenej šťastní Afričania

NETKY.SK • 9 September 2013, 18:55 • 2 min
Najšťastnejší sú Dáni, najmenej šťastní Afričania

WASHINGTON - Najšťastnejší ľudia žijú najmä na severe Európy, zatiaľ čo najmenej šťastní sú obyvatelia subsaharskej Afriky. Tvrdí to štúdia World Happiness Report, ktorú s finančnou podporou Organizácie Spojených národov uskutočňuje Kolumbijská univerzita. Spomedzi 156 krajín sveta sa na prvom mieste umiestnili Dáni nasledovaní Nórmi, Švajčiarmi, Holanďanmi a Švédmi.

slovakia

left justify in out

Na chvoste rebríčka sa ocitli subsaharské africké štáty - Tanzánia, Rwanda, Burundi, Stredoafrická republika, Benin a posledné Togo. Slovensko obsadilo 46. priečku nasledované Guatemalou, Maltou a Ekvádorom. Spomedzi krajín Vyšehradskej skupiny sa najlepšie umiestnila Česká republika (39.), Poliaci obsadili 51. priečku a Maďari až 110. miesto tesne pred Palestínou, Indiou a Mauretániou.

Štúdiu zverejnil v pondelok Inštitút zeme patriaci pod Kolumbijskú univerzitu. Hlavným autorom je profesor Jeffrey Sachs, ktorý pôsobí ako poradca generálneho tajomníka OSN Pana Ki-muna. Cieľom výskumníkov je zlepšiť kvalitu života na svete pomocou boja proti chudobe a zlepšovania zdravotnej starostlivosti.

1. Dánsko
2. Nórsko
3. Švajčiarsko
4. Holandsko
5. Švédsko
...
39. ČR
46. Slovensko
51. Poľsko
110. Maďarsko
...
156. Togo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies