Najstaršie univerzitné rádio na Slovensku oslavuje 49-hodinovým nonstop vysielaním

NETKY.SK • 26 Apríl 2018, 15:09 • 2 min
Najstaršie univerzitné rádio na Slovensku oslavuje 49-hodinovým nonstop vysielaním

BANSKÁ BYSTRICA – Tradičným 49-hodinovým nonstop vysielaním od stredy 25. do piatka 27. apríla oslavuje najstaršie univerzitné rádio na Slovensku Inro Zvolen 49 rokov fungovania.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval člen vysielacieho tímu rádia Inro Zvolen Ondrej Bajza, najstaršie nepretržite fungujúce univerzitné rádio na Slovensku svoje vysielanie začalo v časoch začiatku normalizácie v roku 1969 a stalo sa pre študentov až dodnes akýmsi ostrovčekom slobody.

„Nonstopka, ako naše oslavy familiárne nazývame, trvajú vždy toľko hodín, koľko rokov naše rádio oslavuje. Súčasťou je aj večierok pre absolventov univerzity, ktorí v rádiu pracovali v minulosti,“ povedal aktuálny riaditeľ rádia a študent Lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene Ján Erdziak. Počas vysielania odznejú tradičné relácie, ale vysielací čas je vyhradený aj pre novšiu reláciu Homo artist venovanej histórii umenia. Študenti pripravili aj premiéry nových relácií ako Beatles show či Krivou čiarou do neznáma. Minulým éram bude venovaná relácia Noc v archíve.

Počas svojej bohatej histórie rádio zažilo rôzne etapy fungovania. Za jeho vznik môžu zvolenskí študenti ďakovať hlavne svojim starším kolegom z Čiech. Tí počas štúdia trávili vo Zvolene dlhé obdobia, ktoré si chceli nejako ozvláštniť. Od jednoduchej techniky vysielania cez vnútorný analógový okruh sa rádio prepracovalo až do dnešnej digitálnej podoby internetového vysielania. Rádio disponuje moderne vybaveným vysielacím štúdiom, ktoré je porovnateľné so štúdiami komerčných rádií.

Inro sa so svojimi nahrávkami pravidelne zúčastňuje aj na súťaži univerzitných rádií Radio relly, kde v minulosti získali viacero ocenení. Nonstop vysielanie rádia Inro Zvolen si môžu záujemcovia vypočuť cez online internetový prenos na stránke www.inro.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies