Najstaršie siamské dvojičky na svete: Oslavujú 62 rokov!

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 10:32 • 2 min
Najstaršie siamské dvojičky na svete: Oslavujú 62 rokov!

CLEVELAND - Najstaršie siamské dvojičky na svete sa chystajú dnes na verejnej oslave v americkom Ohiu osláviť, že prekonali dĺžku života vôbec prvých siamských dvojičiek, ktoré sa narodili v Siame (dnešnom Thajsku) a dali svetu toto pomenovanie.

slovakia

left justify in out

Američania Donnie a Ronnie Galyonovci majú dnes 62 rokov, osem mesiacov a osem dní a prekonali tak dĺžku života siamských bratov Changa a Enga Bunkerovcov, ktorí žili v rokoch 1881-1874, informovala agentúra Reuters.
      

Galyonovci budú oslavovať vo svojom domovskom meste Dayton v Ohiu, kde pre nich chystajú večierok. Dvojičky sú spojené hrudnou kosťou a majú spoločné orgány, s čím bol problém pred štyrmi rokmi, keď sa Ronnie nakazil nejakým vírusom a malo to dopad aj na zdravie Donnieho.
  

Donnie a Ronnie žijú s mladším bratom Jimom Galyonom a jeho manželkou Mary. Jim povedal, že jeho starší bratia jazdili s otcom a istý čas aj so siedmimi súrodencami na turné, kde až do 70. rokov vystupovali ako "ľudská rarita", potom to však prestalo byť módne. Absolvovali tak cesty po Mexiku a Latinskej Amerike.
      

"Vystupovali od štyroch do 40 rokov," uviedol. Podľa neho sa chcú dostať do Guinnessovej knihy svetových rekordov ako najdlhšie žijúce siamské dvojičky, keď oslávia v októbri 63. narodeniny.
      

Doterajší rekord držia Giacomo a Giovanni Battista Tocciovci z Talianska, ktorí prišli na svet roku 1877 a zomreli ako 63-roční, informoval. "Bol to ich celoživotný cieľ dožiť sa tohto veku," zdôraznil.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies