Najstaršia žena na svete dnes oslavuje 116 rokov

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 13:00 • 2 min
Najstaršia žena na svete dnes oslavuje 116 rokov

JAPONSKO - Misao Okawa tvrdí, že ľudia by mali najmä jesť, spať osem hodín denne a relaxovať.

slovakia

left justify in out

Už 116. narodeniny dnes oslavuje Japonka Misao Okawa, ktorá je najstarším žijúcim človekom na svete. Oslávenkyňa v rozhovore pre britský denník The Daily Telegraph prezradila, že k vysokému veku jej pomohli najmä osemhodinový spánok a suši. "Jedzte a spite a budete žiť veľmi dlho. Musíte sa naučiť relaxovať," dodala žena, ktorá 18 rokov žije v domove dôchodcov. "Pani Okawa je tri veľké porcie jedla denne a v noci spí osem hodín," povedal riaditeľ zariadenia a uviedol, že minimálne raz za mesiac žene podávajú jej obľúbené suši.

 

Pani Okawa tiež vyhlásila, že medzi jej najšťastnejšie momenty v živote patrili svadba v roku 1919 a tiež narodenie troch detí, z ktorých žijú už len 94-ročný syn a 92-ročná dcéra. Ako najsmutnejšiu spomienku označila úmrtie jej manžela v júni 1931. Misao Okawa sa stala najstarším žijúcim človekom na svete, ktorý svoj vek vie aj dokázať, vlani v júni po tom, ako vo veku 116 rokov a 54 dní zomrel Japonec Džiroemon Kimura. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.telegraph.co.uk a z archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona