Najstaršia ľudsko-právna organizácia si pripomenula 25. rokov existencie

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 18:56 • 2 min
Najstaršia ľudsko-právna organizácia si pripomenula 25. rokov existencie

BRATISLAVA - Slovenské národné stredisko pre ľudské práva si v utorok pripomenulo 25. rokov svojej existencie. Pri tejto príležitosti zorganizovali v Bratislave konferenciu s názvom 25 rokov inštitucionálnej ochrany ľudských práv na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Informoval právnik Eduard Csudai zo Slovenského národného strediska pre ľudské práva. Konferencia sa konala aj pri príležitosti 25. výročia prijatia princípov týkajúcich sa statusu národných inštitúcií na ochranu a podporu ľudských práv, tzv. Parížskych princípov.

 

"Tie sú výsledkom medzinárodného workshopu o národných inštitúciách na podporu a ochranu ľudských práv, ktorý sa konal v roku 1991 v Paríži a predstavujú štandard na posudzovanie legitimity a dôveryhodnosti týchto inštitúcií," priblížil Csudai.

 

Zriadeniu Slovenského národného strediska pre ľudské práva predchádzala dohoda o jeho zriadení medzi vládou SR a Organizáciou Spojených národov. "Medzi hlavné oblasti jeho pôsobenia patrí široká škála činností v oblasti ľudských práv a základných slobôd a dohliadanie na dodržiavanie princípu rovného zaobchádzania," doplnil Csudai. Od roku 2004 je súčasne aj národným antidiskriminačným orgánom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies