Najstarší hráč Corgoň ligy Leitner ukončil kariéru

NETKY.SK • 7 Január 2014, 12:59 • 2 min
Najstarší hráč Corgoň ligy Leitner ukončil kariéru

ŽILINA - Bývalý slovenský reprezentant vo futbale Vladimír Leitner ukončil aktívnu kariéru. V júni tohto roka by oslávil štyridsiatku, čo z neho robilo najstaršieho hráča v aktuálnej sezóne Corgoň ligy.

slovakia

left justify in out

Rodák zo Žiliny (nar. 28. júna 1974) sa v utorok nezapojil do zimnej prípravy klubu spod Dubňa na jarnú časť ročníka 2013/2014. Skúsený obranca však zostane u "šošonov", bude manažér A-mužstva MŠK Žilina. "Vlado ukončil kariéru aj vzhľadom na zdravotné problémy. V klube však bude aj naďalej pokračovať na pozícii manažéra pri A-tíme. Mal aj ponuku, aby trénoval v štruktúrach klubu, ale po vzájomných rozhovoroch sme dospeli k tomu, že prácu pri A-tíme si vie predstaviť asi najlepšie," povedal pre klubový web "žlto-zelených" ich športový manažér Karol Belaník. Novú situáciu berie Vladimír Leitner ako dostatočnú výzvu. "Som veľmi rád, že mi dal klub ponuku. Pre mňa to bude nová etapa po dlhých rokoch aktívnej kariéry. Moje zranenie mi definitívne znemožnilo návrat na trávniky. Teším sa na novú prácu," povedal 39-ročný zadák.

Vladimír "Pišta" Leitner začal profesionálnu kariéru v rodnej Žiline, pokračoval v Spartaku Trnava (1996 - 2000), českých Tepliciach (2000 - 2004), Dukle Banská Bystrica (2004 - 2006) a potom sa vrátil opäť do Žiliny. Na seniorskej úrovni reprezentoval Slovensko v 25 stretnutiach, strelil v nich jeden gól. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona