Nájsť ľudí na pedagogické pozície je u nás čoraz zložitejšie

NETKY.SK • 27 August 2018, 10:24 • 2 min
Nájsť ľudí na pedagogické pozície je u nás čoraz zložitejšie

BRATISLAVA - Tento rok zverejnili školy 3000 pracovných ponúk. Nájsť ľudí na pedagogické pozície je čoraz zložitejšie.

slovakia

left justify in out

Počet ponúk slovenských škôl stúpol medziročne o zhruba 16 %. Riaditelia majú však problémy. Tak, ako na Slovensku rastie potreba nových ľudí, zároveň klesá záujem o pedagogické pozície.

 

Analýza ukazuje, že záujem o nových pedagógov za posledné roky výrazne rastie. Ponuka stúpa postupne každý rok. Pri porovnaní počtu inzerátov v tomto roku s rovnakým obdobím 2015, ponuka narástla na viac ako štvornásobok. Analýza potvrdzuje, že na voľné pozície reaguje čoraz menej ľudí. Na jednu pozíciu zareagovalo tomto roku v priemere menej ako sedem uchádzačov. V roku 2015 sa pritom na voľnú pedagogickú pozíciu ozval v priemere dvojnásobný počet ľudí.

 

Najväčší záujem o je o učiteľov a učiteľky druhého stupňa základnej školy. Školy hľadajú tiež často nových ľudí na pozície stredoškolských angličtinárov či učiteľov prvého stupňa základných škôl. Medzi päť najčastejšie inzerovaných pozícií sa dostali ešte učiteľky materských škôl či vychovávateľky.

 

Ukazuje sa, že problém s nedostatkom zamestnancov tak rieši každý rok čoraz viac inštitúcií. Počet škôl, ktoré zverejnili nové pracovné ponuky, sa za posledné tri roky zvýšil o takmer 159 %. Problém nedostatku pracovníkov sa pritom týka najmä škôl v hlavnom meste a jeho okolí. V prvej päťke miest s najvyšším počtom ponúk sú až štyri mestá na západnom Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies