Najskôr ho súd poslal na 25 rokov za mreže, dnes na slobodu

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 12:41 • 2 min
Najskôr ho súd poslal na 25 rokov za mreže, dnes na slobodu

TRNAVA - Brutálna vražda zamestnanca stávkovej kancelárie v Medveďove Ferdinanda Vidu z decembra 2008 zostáva zatiaľ nepotrestaná.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Trnave obžalovaného Zoltána pôvodne odsúdil za úkladnú vraždu na 25 rokov väzenia, krajský súd však rozsudok zrušil a vec vrátil okresnému súdu. Okresný súd dnes rozhodol o prepustení obžalovaného na slobodu, prokurátor proti rozhodnutiu podal sťažnosť. O tej bude rozhodovať Krajský súd v Trnave. Zložitý prípad sa však nekončí, okresný súd sa bude prípadom zaoberať naďalej.

Vidu páchateľ mimoriadne brutálnym spôsobom dobodal a dorezal nožom. Utrpel až 25 bodných a rezných rán, vražedný nástroj zasiahol krk, ale aj srdce, pľúca, pečeň a ďalšie životne dôležité orgány. Podľa znalca boli zranenia takého rozsahu, že ich poškodený nemohol prežiť. Polícia rozbehla krátko po čine pátranie po horúcej stope, ktorá viedla do susedného Maďarska. Ukázalo sa však, že stopa bola falošná. Až po dva a pol roku vyšetrovateľ obvinil z úkladnej vraždy a posadil do vyšetrovacej väzby Zoltána z Medveďova. Ten sa krátko po tragickej udalosti zamestnal v stávkovej kancelárii namiesto nebohého Vidu. Kriminalisti vykonali porovnanie pachových stôp z vražednej zbrane a pachovej vzorky Zoltána, psy obe vzorky označili za zhodné. Podľa obhajoby je to len nepriamy dôkaz, ktorý nepostačuje na odsúdenie konkrétnej osoby. Prokuratúra tvrdí, že priamym dôkazom je v tomto prípade vražedná zbraň, z ktorej bol zabezpečený ďalší priamy dôkaz, ktorým je pachová stopa. Súd sa k prípadu vráti v septembri alebo októbri tohto roku, keď by mal byť vypočutý občan Rumunska. Jeho vypočutie nariadil krajský súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies