Najskôr dom vykradol, potom v ňom mal sex!

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 11:37 • 2 min
Najskôr dom vykradol, potom v ňom mal sex!

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 28 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za krádež a porušovanie domovej slobody potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 29-ročného zlodeja Zoltána Kaločaia z obce Pôtor v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Kaločai sa v máji 2011 opakovane vlámal do rodinného domu v obci Pôtor. Pri prvej návšteve ukradol predlžovací kábel, rôzne druhy alkoholu, nástenné hodiny, rádioprijímač, tri deky, nafukovací matrac a iné. O pár hodín do domu vnikol druhý raz, spolu s mladistvou kamarátkou Vladimírou a mali spolu sex. Pri odchode sa majiteľke „odvďačili“ tým, že ukradli alkohol, rôzne čistiace prostriedky a 2,5 litrový kanister s benzínom. Krádežou a poškodením objektu vznikla celková škoda viac ako 220 eur. 

Recidivista, ktorý bol v minulosti sedemkrát súdne trestaný, sa na pojednávaní na Okresnom súde vo Veľkom Krtíši priznal. Sudca mu uložil súhrnný sprísnený trest 28 mesiacov aj vzhľadom na predchádzajúce odsúdenia a tiež do toho zarátal predošlý trest štrnásť mesiacov nepodmienečne za krádež, ktorú Kaločai spáchal v Bratislave. 

Pretože považoval trest za prísny, Kaločai sa odvolal. Keď ho predseda senátu Krajského súdu v Banskej Bystrici upozornil, že 28 mesiacov vzhľadom na jeho register je najnižší možný trest, svoje odvolanie vzal späť. Tým sa stal verdikt prvostupňového súdu právoplatný a sudca nariadil výkon trestu. Ten si recidivista odpyká v Ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Kaločaia však čaká ďalší trest, ktorý vyplynie z pojednávania na Okresnom súde vo Zvolene za podobné „aktivity.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies