Najškaredšie auto sveta

NETKY.SK • 28 December 2018, 17:24 • 2 min
Najškaredšie auto sveta

BRATISLAVA – Už na úvod treba podotknúť, že tituly typu ohavný, škaredý či tučný nie sú nikdy pre dotyčného príjemné. No na svete má všetko svoj protiklad a preto pokiaľ existujú krásne veci, tak bohužiaľ popri nich skôr či neskôr vznikne aj niečo ohavné.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ ste si mysleli, že najškaredším autom sveta je svetoznámy Fiat Multipla, budem vás musieť sklamať. Nissan Escargot ho totiž predbehol.Zaujimavé je ale to, že vo svojej dobe nebol vôbec považovaný za škaredý automobil.

Oficiálny názov vozidla bol S-Cargo (small cargo), teda malá dodávka. Avšak využíval sa skôr pojem Escargot, ktorý vo francúzštine znamená slimák.

Profil auta totiž naozaj nápadne pripomínal slimáka. Zaoblený tvar čelného skla až po strechu pripomínal ulitu, zatiaľ čo predné reflektory s kapotou telo slimáka.

 

 

Automobilka Nissan ale tvrdí, že dizajnér tohto netradičného skvostu Naoki Sakai sa nechal inšpirovať práve francúzskou karosériou automobilky Citroën a jeho modelu 2CV, ktorému sa hovorilo plechový slimák (The Tin Snail).

 

 

Úloha S-Carga však bola už na prvý pohľad jednoznačná. Mal slúžiť ako úžitkové vozidlo pre malých podnikateľov pri preprave menšieho obnosu tovaru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona